Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10.000 de morți pe listele electorale în Venezuela

controversialdocumentaries.blogspot.com
frauda

Guvernul venezuelean a acuzat opoziţia că a inclus numele a 10.000 de morţi printre semnatarii în favoarea unui referendum de revocare a preşedintelui Nicolas Maduro, în contextul joi în este aşteptată care o importantă primă undă verde din partea autorităţilor electorale, relatează AFP. 

"Am identificat semnăturile a 10.000 de persoane decedate", a declarat coordonatorul comisiei numite de guvern pentru verificarea autenticităţii semnăturilor, Jorge Rodriguez.  Cu o zi înainte, Jorge Rodriguez anunţase că 40% dintre semnăturile adunate sunt "frauduloase".

Citește și: ÎNFIORĂTOR Doi lei au fost împușcați după ce un tânăr sinucigaș s-a aruncat în cușca lor / VIDEO


Consiliul Naţional Electoral (CNE) urmează să se pronunţe joi în legătură cu cele 1,8 milioane de semnături prezentate pe 2 mai de coaliţia opoziţiei, MUD (Mesa de la Unidad Democratica), în favoarea unui referendum de revocare împotriva lui Nicolas Maduro: dacă le validează, 200.000 de semnatari vor fi chemaţi să confirme personal opţiunea lor. 

Va fi însă numai prima etapă dintr-un lung proces, în cursul căruia coaliţia de centru-dreapta va trebui să adune 20% din electorat (aproape patru milioane de voturi) pentru a avea dreptul să organizeze referendumul.

Citește și: Un oraș din Spania a INTERZIS jucăriile sexuale: Ce pățesc cei care au așa ceva


Opoziţia, majoritară în parlament, este angajată într-o cursă contra-cronometru: dacă doreşte plecarea preşedintelui şi convocarea de noi alegeri, trebuie să organizeze referendumul până la 10 ianaurie 2017. În caz contrar, va obţine cel mult înlocuirea acestuia cu vicepreşedintele. 

Pentru aceasta, opoziţia se bazează pe nemulţumirea populară, într-o ţară a cărei economie dependentă de petrol s-a prăbuşit odată cu preţul barilului. Cu rafturi goale în magazine, o penurie de medicamente şi întreruperi zilnice ale curentului electric, 68% dintre venezueleni doresc plecarea lui Nicolas Maduro.

Citește și: INCREDIBIL Soția și cumnatul lui Condrea, cu bodyguarzi la DNA


Guvernul, inflexibil, a afirmat că referendumul nu poate avea loc anul acesta. În faţa sprijinului adus de Organizaţia Statelor Americane (OSA) referendumului, executivul a chemat la manifestaţii "împotriva amestecului grosolan şi brutal" al acestui organism, miercuri la Caracas şi sâmbătă în toată ţara. 

La rândul său, opoziţia a atras atenţia că, în cazul întârzierii în procedura spre un referendum, îşi va chema simpatizanţii să iasă în stradă.AGERPRES

Citește și: VESTE MARE pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.