Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10.000 de oameni au fost strămutaţi din regiunea Mosul

Peste 10.000 de irakieni şi-au părăsit deja căminele după ce la 17 octombrie a început o ofensivă terestră pentru recucerirea oraşului Mosul de la jihadiştii grupării Stat Islamic (SI), a anunţat ONU miercuri.

Această cifră reprezintă doar o parte din ceea ce au prevăzut organizaţiile umanitare în timp ce forţele irakiene înaintau spre acest bastion al SI din nordul ţării.

Citeşte şi: EXIL masiv din Mosul. Peste 3000 de persoane au fost strămutate într-o singură zi

Al doilea oraş ca mărime din Irak şi locul unde SI şi-a proclamat în 2014 "califatul", Mosul are aproximativ 1,5 milioane de locuitori, potrivit ONU, aminteşte AFP.

"Circa 10.500 de persoane sunt în prezent strămutate şi au nevoie de asistenţă umanitară", afirmă Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA) într-un comunicat.

"Mişcarea populaţiilor fluctuează cu deplasarea liniilor frontului şi unii locuitori se întorc acasă după ameliorarea condiţiilor de securitate în zona lor de locuit", adaugă textul.

Citeşte şi: Întâlnire trilaterală la Moscova între Rusia, Siria şi Iran

Lucrătorii umanitari se tem că vor fi copleşiţi de un flux enorm de civili care fug din zonele de luptă la Mosul, ceea ce ar crea o situaţie de criză mai mare decât toate strămutările de populaţie până în prezent în Irak.

Peste 3,3 milioane de irakieni au fost forţaţi să îşi abandoneze căminele din cauza conflictelor de la începutul anului 2014, releatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.