Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100.000 de lei, strânși la semimaratonul București pentru copiii născuți prematur

mama si copil

Maternitatea Bucur din Capitală va fi dotată cu o masă radiantă cu modul de resuscitare, necesară salvării nou-născuților prematur, grație celor peste 100.000 de lei strânși la semimaratonul București, potrivit unui comunicat al Salvați Copiii.

Președintele executiv al organizației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, a precizat că s-au strâns 101.200 de lei și că peste 200 de alergători au participat la cursele de 3,4 kilometri, de 10 kilometri, ștafetă sau semimaraton.

Prof. dr. Jacky Nizard, președinte ales al Colegiului European de Obstetrică și Ginecologie, a venit la București pentru a participa la cursa de 21 kilometri, dar și pentru a atrage atenția asupra importanței pe care o are dotarea maternităților în salvarea copiilor născuți prematur.

Multipla campioană olimpică la spadă Ana Maria Brânză a participat și ea la eveniment.

"Sunt extrem de fericită că am devenit parte din acest proiect atât de necesar de reducere a mortalității infantile, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală", a spus ea, potrivit Agerpres.

Citește și: Medicii, AVERTISMENT: Nu mai puneţi leuștean la ciorbă, dacă suferiţi de această boală

Și Amalia Năstase, ambasador Salvați Copiii România, familia sa și Oana Tache au alergat pentru cauza copiilor născuți prematur.

"Copiii mei au învățat că implicarea noastră, a tuturor, este esențială. Sunt copii mult mai mici decât ei și mult mai fragili, dar care vor deveni puternici, cu ajutor. De aceea, am alergat astăzi și mă bucur că am reușit. Nou-născuții prematur au, de astăzi, o echipă și mai mare alături de ei", a declarat Amalia Năstase.

Potrivit Salvați Copiii, cauza principală a mortalității infantile, a cărei incidență menține România pe primul loc în Uniunea Europeană, o reprezintă prematuritatea și legat de aceasta o serie de complicații în evoluția nou-născuților.

"Un copil născut înainte de termen, a cărui greutate este mică, uneori și sub 1.000 de grame, reprezintă o urgență medicală. Intervenția trebuie să fie rapidă, iar pentru asta aparatura medicală este absolut necesară. Suntem recunoscători pentru sprijinul primit", a spus Licuța Novaseliv, șeful secției de neonatologie de la Maternitatea Bucur.

Numai în 2016, dintre cei 1.900 de copii care s-au născut la Maternitatea Bucur, 600 au fost prematuri. Multe dintre nașterile vulnerabile sunt preluate de maternitatea bucureșteană de la spitalele din regiune, care nu pot asigura intervenție medicală adecvată și imediată unei nașteri premature.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.