Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 50.000 de turişti, inclusiv 126 de cetăţeni străini, evacuaţi în urma seismului din sud-vestul Chinei

cutremur

Peste 50.000 de turişti, inclusiv 126 de cetăţeni străini, au fost evacuaţi în urma devastatorului seism care s-a produs marţi în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, au anunţat joi dimineaţă autorităţile locale chineze, citate de agenţia de presă Xinhua, potrivit Agerpres.

Turiştii au fost transportaţi în zone sigure, inclusiv în oraşele Mianyang şi Chengdu. Peste 9.000 de localnici au fost de asemenea evacuaţi. 

Un seism ce a avut magnitudinea 7 s-a produs în localitatea Jiuzhaigou, o rezervaţie naturală inclusă pe lista patrimoniului UNESCO şi, totodată, o populară destinaţie turistică, marţi, la ora locală 21.19, aminteşte Xinhua. 

Până la ora transmiterii acestor informaţii, au fost confirmate 19 decese şi alte 343 de persoane au fost rănite, a precizat Biroul de Informaţii al guvernului local în cel mai recent bilanţ publicat oficial. 

Echipele de salvare au găsit 16 persoane care erau blocate într-un punct turistic denumit Panda Sea, aflat în Jiuzhaigou. 10 pompieri le-au venit în ajutor joi dimineaţă, însă rezultatul operaţiunii de salvare nu este deocamdată cunoscut. 

Aprovizionarea cu energie electrică în 17 localităţi din zona metropolitană Jiuzhaigou a fost restaurată. Traficul de pe autostrada intens circulată ce asigură legătura dintre Aeroportul Jiuzhai-Huanglong şi oraşele din regiune a fost reluat joi. 

Jiuzhaigou, cunoscut şi sub denumirea Jiuzhai Valley, se află într-o regiune muntoasă, la marginea estică a platoului Qinhai-Tibet. Oraşul face parte din prefectura Aba şi este renumit pentru comunităţile alcătuite din minorităţi etnice şi peisajele sale muntoase spectaculoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.