Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 6.800 de candidaţi susţin astăzi examenul de rezidenţiat pentru aproape 4.000 de locuri.Cea mai mare concurenţă, la Medicină dentară

gherlainfo.ro
examen concurs invatamant

Peste 6.800 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie susţin, duminică, examenul de intrare în rezidenţiat, cei mai mulţi candidaţi, peste 5.000, fiind în domeniul medicinei. La nivel naţional au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi, iar cea mai mare concurenţă - 4,9 candidaţi pe loc - este la Medicină dentară, potrivit News.ro.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Trafic BLOCAT pe DN1 în urma unui accident. Una dintre victime, încarcerată şi în stare gravă după ce a fost lovită de un TIR

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Absolvenţii facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie vor putea concura pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru Medicină dentară şi 136 locuri şi posturi pentru Farmacie, iar la concurs s-au înscris 6.818 candidaţi.

Cei mai mulţi absolvenţi candidează pentru posturile de rezidenţi în Medicină - 5.054, alţi 1.277 în domeniul medicinei dentare şi 487 în domeniul farmaceutic.

Concurenţa este de 1,4 candidaţi pe loc pentru Medicină, 4,9 candidaţi pe loc pentru Medicină dentară şi 3,6 candidaţi pe loc pentru farmacie.

Ministerul Sănătăţii spune că în acest an numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95, fiind stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, de capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi de solicitările unităţilor sanitare.

Concursul de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Citeşte şi: Analiză DURĂ a proiectului de Cod administrativ: 'Ultimul cui din sicriul pe care PSD îl pregăteşte pentru administraţia publică' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.