Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 80 de artiști vor să reprezinte România la Eurovision 2017 / VIDEO

eurovision

Selecția Națională Eurovision România a atras 84 de piese în cursa pentru Concursul Cântecului European 2017 de la Kiev, printre artiștii români care s-au înscris numărându-se Lora, Mihai Trăistariu și Florin Chilian, au anunțat, luni, organizatorii.

Luni, conform calendarului competițional, la sediul TVR au fost verificate și numărate dosarele de concurs, peste 80 de piese fiind înscrise pentru Selecția Națională. În perioada 27-29 ianuarie, juriul va audia concurenții în studioul TVR, condiție obligatorie pentru participarea la concurs. În premieră, înregistrările audițiilor vor fi difuzate într-o serie de emisiuni la postul public. Vedete autohtone, precum Lora, Mihai Trăistariu, Florin Chilian, Maxim, Ioana și Distinto, Tavi Colen și Emma, Tudor Turcu, Nora Deneș, Cristina Vasiu, Teodora Dinu sau Ramona Nerra, dar și compozitori străini — suedezi, britanici și americani — speră să reprezinte România la concursul de la Kiev, din luna mai. În aceeași competiție intră și câteva proiecte produse de Marius Moga și Adrian Sână.

Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, 22 ianuarie. La fel ca și anul trecut, participanții ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condițiile impuse de Regulament mai au la dispoziție două zile pentru a-și completa documentele, menționează organizatorii.

Cei care trec de verificarea dosarului intră la preselecție: pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va decide semifinaliștii Selecției Naționale într-un show televizat. Artiștii vor interpreta piesele în studiourile TVR — condiție obligatorie pentru participarea la concurs — în zilele de 27, 28 și 29 ianuarie, în fața juriului și a invitaților care îi vor susține din gradene. În premieră în istoria Selecției Naționale, înregistrările audițiilor vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-o serie de emisiuni, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD și TVR Internațional.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinaliști ai Selecției Naționale 2017, care vor rămâne în cursa pentru un bilet spre scena din Kiev. Semifinala Selecției va avea loc duminică, 26 februarie, în studioul TVR, iar finala — pe 5 martie. Câștigătorul Selecției Naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993, conform Agerpres.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem — Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi — Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu — Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.