Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petiție în Parlamentul din Elveția pentru interzicerea consumului cărnii de câine și de pisică

caine

O petiţie care solicită interzicerea consumului de carne de pisică şi de câine în Elveţia a fost depusă marţi la parlament, cu scopul de a pune capăt acestei practici culinare întâlnite în unele zone din ţara cantoanelor.

Petiţia, semnată până în prezent de circa 16.000 de persoane, este rodul unei iniţiative a asociaţiei SOS Chats Noiraigue. 

"Circa 3% dintre elveţieni mănâncă pe ascuns carne de pisică sau de câine. Acest lucru se întâmplă în special în regiunea Lucerna, în cantoanele Appenzell, Jura şi Berna", a explicat Tomi Tomek, fondatoarea asociaţiei, care este şi preşedintele acesteia. Ea recunoscut că este imposibil de estimat numărul câinilor şi pisicilor afectate de această practică culinară. 

În timp ce carnea de câine este folosită în special pentru a prepara cârnaţi şi grăsimi împotriva reumatismului, carnea de pisică este gătită asemenea celei de iepure în perioada Crăciunului, în special în cantoanele Berna, Lucerna şi Jura, susţine SOS Chats Noiraigue. 

În 2013, asociaţia a obţinut interzicerea comerţului cu blană de pisică.

Petiţia a fost semnată de mai multe personalităţi, inclusiv din alte ţări. Din Franţa, se remarcă actriţa Brigitte Bardot şi de prezentatorul de televiziune Michel Drucker, care obişnuieşte să apară în emisiuni însoţit de câinele său, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.