Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petiție în toată Europa pentru căsătoriile heterosexuale

nunta

O petiţie prin care se susţine definirea căsătoriei în legislaţia europeană ca fiind exclusiv heterosexuală a fost lansată în statele Uniunii Europene, au anunţat luni iniţiatorii acestui demers împotriva căsătoriilor între homosexuali, transmite AFP.

Petiţia a fost lansată de persoane din şapte ţări (Franţa, Suedia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Croaţia şi Portugalia) prin aşa-numita Iniţiativă Cetăţenească Europeană (European Citizens' Initiative - ECI) şi poartă numele de 'Mum, dad and kids' (Mama, tata şi copiii). În textul ei, căsătoria este definită ca fiind numai 'uniunea stabilă între un bărbat şi o femeie'.

Citește și: A fost filmată când făcea sex pe stradă cu doi prieteni: Ce a spus după / VIDEO

Dacă se vor colecta cel puţin un milion de semnături, iar în cel puţin 7 din cele 28 de state membre ale UE se va atinge un prag minim de semnături (diferit pentru fiecare ţară în parte), atunci Comisia Europeană va trebui să lanseze o dezbatere pe tema solicitărilor conţinute în petiţie. Deocamdată s-au strâns circa 13.500 de semnături.

În situaţia în care căsătoria va fi definită ca fiind heterosexuală, statele membre ale UE vor avea un argument pentru a menţine căsătoria aşa cum este, iar în acelaşi timp nu se va schimba nimic pentru statele care totuşi acceptă căsătoria între doi bărbaţi sau două femei, a explicat una dintre iniţiatoarele petiţiei, Ludovine de la Rochere. În Uniunea Europeană, reglementarea chestiunilor legate de căsătorie şi familie revine statelor membre, nu instituţiilor comunitare, iar la nivelul blocului comunitar nu există o abordare comună privind aceste probleme, scrie agerpres.ro.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Astfel, în timp ce căsătoria şi uniunea civilă între persoane de acelaşi sex sunt autorizate în Suedia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franţa sau Spania, ţări precum Grecia, Germania sau Ungaria recunosc doar uniunea civilă, iar Polonia şi Slovacia nu autorizează niciuna dintre ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.