Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrache pleacă. Cine vine?

pnl

După ce Secretarul General al PNL, Marian Petrache, a fost chemat la DNA, a urmat episodul firesc al demisiei. Liderul liberal a plecat de la conducerea secretariatului general al partidului.

Vezi și: Copia Elenei Udrea din Guvernul Grindeanu: Cine e tânăra și cum a ajuns într-o funcție cheie

În acest moment, situația în PNL este extrem de confuză. Taberele se poziționează pentru preluarea puterii, există doi candidați, dar mai mulți poli de putere. După ce Cătălin Predoiu și-a anunțat candidatura, fără a avea însă o majoritate nici măcăr în rândul foștilor pdl-iști, a urmat Ludovic Orban să-și exprime intenția de a candida. Orban este simpatizat de membri liberali vechi, dar nu este văzut ca o soluție și de foștii democrat liberali.

În PNL, rolul secretarului general este unul extrem de important. Astfel, cel care deține postul trebuie să managerieze partidul, să ducă la îndeplinire hotărârile Biroului Permanent Național, să mobilizeze activul de partid. Practic, conduce din punct de vedere organizatoric toată activitatea partidului. Dacă mai luăm în calcul și faptul că liberalii s-ar putea trezi foarte curând într-o campanie electorală -referendumul pregătit de Iohannis- ne dăm seama că asumarea acestui post va însemna și asumarea unei mari responsabilități, într-un moment extrem de greu pentru liberali.

Acesta este contextul politic în care va veni noul secretar general. Cine își va asuma responsabilitatea? Pe cine vor propune liderii PNL?

Vezi : STENOGRAME - SCANDAL uriaș între Tăriceanu și Nicușor Dan: Sunteți niște hoți!

La acest moment,  conform declarațiilor unor lideri ai partidului, există posibilitatea ca pe acest post să fie ales Dan Motreanu.  Liderii fostului PNL încearcă să îl convingă să preia postul eliberat de Petrache. Aceștia mizează pe Motreanu pentru că are o relație bună și cu foștii pdl-iști și poate fi factorul de echilibru între taberele din partid. Unul din argumentele principale pe care îl aduc liderii liberali este faptul că Motreanu va putea ”închide în liniște” procesul de fuziune și va pregăti partidul pentru perioada post congres.

Vom vedea luni dacă Motreanu va avea curajul să își asume această funcție, în condițiile date, cu un partid măcinat de luptele interne, cu un scor prost în sondaje și cu un congres care bate la ușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.