Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea a fost luat la mișto de un copil: Ce propunere i-a făcut ministrul

inquamphotos.com / Octav Ganea
petre daea

Guvernul copiilor a fost "instaurat" pentru câteva minute, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului, aproximativ 40 de elevi luând locul premierului Sorin Grindeanu şi al miniştrilor cabinetului în timpul unei vizite la Palatul Victoria.

Palatul Victoria a găzduit miercuri vizita a 23 de copii de clasa pregătitoare de la Liceul "Marin Preda" şi a 16 liceeni de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazu" din Bucureşti, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Vizita acestora la sediul Guvernului a început la ora 14,00, după orele de clasă. Copiii au fost întâmpinaţi de ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi au vizitat pentru început Sala Transilvania, cea mai mare încăpere din Palatul Victoria.

Întrucât vizita la Palatul Victoria a coincis cu ziua în care are loc şedinţa de Guvern, premierul Sorin Grindeanu i-a invitat pe copii să fie pentru câteva clipe membri ai Executivului.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

De altfel, punctul culminant al vizitei lor la Palatul Victoria a avut loc în jurul orei 14,45, când copiii au intrat în sala Muntenia, în care se desfăşoară de obicei şedinţele de Guvern. Fiecare copil a avut astfel locul său la masa de şedinţe a Executivului, întruchipându-i pe premier şi pe miniştrii Cabinetului său.

"Am primit de la Luana din dreapta mea (Luana Georgescu de la Colegiul "Mihai Viteazu", n.r.) voie să iau cuvântul. (...) Îi ţine locul doamnei vicepremier Sevil Shhaideh", a afirmat premierul Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern, glumind că urmează să aibă loc "o remaniere totală".

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

Şeful Executivului a mai spus că locul său este ţinut la şedinţa de miercuri de un băieţel, făcând referire la Ştefan Bîrsan de la Liceul "Marin Preda", pe care-l ţinea în braţe.

"Cred că ne aducem aminte cu toţii replica din 'Micul Prinţ' că oamenii mari nu pricep niciodată nimic şi e obositor pentru copii să le tot dea tot timpul explicaţii. Aşa că astăzi am hotărât să inversăm locurile, facem o remaniere totală. Ştefan îmi ţine locul. Sunt convins că în perioada următoare se vor găsi fonduri nelimitate şi pentru dulciuri şi pentru jucării. Eu vreau să le doresc tuturor 'Sărbători fericite!', 'Un Paşte fericit!'. Să se gândească, când o să ajungă într-adevăr la masa Guvernului, şi la noi - o să fim pensionari în acea perioadă . Şi mi-aş dori să ne revedem", a mai afirmat Grindeanu.

Citește și: PORNOGATE la vârful țării!

Reacţia băieţelului la mesajul lui Grindeanu a fost: "Adoptat".

Ulterior, Constantin Ioan - un liceean care îi "ţinea locul" ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea - i-a solicitat premierului Grindeanu să îi dea cuvântul.

Citește și: Nou dosar de corupție pentru Elena Udrea în urma denunțului fostei șefe AEP/ SURSE

"Domnule prim-ministru, dacă îmi permiteţi. Data de 31 martie este exactă şi misiunea, de asemenea", a afirmat tânărul, ironizând un moment din una din şedinţele trecute ale Executivului, când ministrul Daea a folosit aceste cuvinte referindu-se la acordarea subvenţiilor pentru fermieri.

Ironia liceanului a stârnit râsetele celor prezenţi în sala de şedinţă. Momentul l-a impresionat pe ministrul Daea, care l-a invitat pe tânărul entuziast, joi, la o şedinţă la sediul Ministerului Agriculturii.

Citește și: Descoperire uriașă: o exoplanetă de mărimea Pământului cu atmosferă

Pe de altă parte, Florentina Anton de la Colegiul "Mihai Viteazu" a ţinut pentru câteva minute locul ministrului Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, spunându-i acestuia că este interesată de zona de implicare civică, deşi şi-a propus să aibă o carieră de medic. La rândul său, ministrul Petrea i-a dat datele de contact pentru a continua "colaborarea" şi în viitor.

Vizita copiilor la Palatul Victoria a durat aproximativ o oră, la final aceştia primind cadouri, respectiv cărţi de poveşti, dicţionare şi volume de gramatica limbii române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.