Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea, atac DUR la adresa șefului Consiliului Concurenței: Dumnealui nu este păun printre găini, iar noi să fim zilnic perpeliți

www.agerpres.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii Petre Daea a lansat, miercuri, în ședința de Guvern, un atac dur la adresa lui Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, după declarațiile recente ale acestuia. Motivul: prețul ouălor, care este nejustificat.

„Dat fiind faptul că în piață prețul la unele produse au crescut nejustificat, imediat am instituit la nivelul ministerului o echipă de control. Am făcut și o adresă dlui președinte al Consiliului Concurenței. L-am rugat să intervină, pentru că sunt elemente pe care noi nu le cunoaștem, dat fiind faptul că ele nu se justifică din punct de vedere al calculelor pe care le facem și al logicii privind desfășurarea procesului de producție. De pildă, la ouă, astăzi, în România, fermierul produce cu 36 de bani. Îl scoate la poarta fermei ambalat, sigilat, etichetat, îl şi transportă în piaţă, îl duce practic pe raft şi de aici o dată până la un leu, ceea ce, din punctul nostru de vedere nu este justificat. Am rugat prin adresă scrisă, pentru că aşa e normal între instituţiile statului. Preşedintele Consiliului Concurenţei, care poate să mai dea o dată o explicaţie pe care eu nu aş cataloga-o decât împotriva ţării. Foarte atent spun acest lucru şi foarte apăsat, pentru că a spune că sunt diferenţe ca urmare a faptului că au schimbat, că e deficit bugetar mi se pare prea mult, că din cauza deficitul bugetar... Dumnealui ştie şi ar fi bine să dea explicaţii guvernului, pentru că dumnealui nu este păun printre găini, să-şi păstreze aripile şi noi să fim în fiecare zi perpeliţi fie de situaţia reală pe care o are ţara, iar dumnealui se plimbă cu explicaţii, căutând un răspuns peste doi ani când nu mai sunt găinile şi poate nu mai suntem nici noi. Lucrurile acestea trebuie abordate cu seriozitate de președintele Consiliului Concurenței și fac un apel la domnia sa să se abțină de la aceste analize și să folosească instrumentele pe care le are. Mi-a spus că-mi trimite documente și date. Din 15 noiembrie, nu am primit nicio comunicare scrisă din partea Consiliului Concurenței, ca să vedem ce este pe piață”, a spus Petre Daea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.