Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea spune cum a ajuns ca oul să își dubleze prețul și de ce nu se mai găsește pe piață: De vină sunt STRĂINII

oua

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, referindu-se la creşterea preţului ouălor, că este vorba despre un puseu pe piaţă, consecinţă a scandalului contaminării cu Fipronil, care a afectat ferme din Olanda, Franţa Belgia. Ministrul a argumentat că, oferta fiind mai mică, "piaţa a reacţionat în mod natural".

"Acum e un puseu pe piaţă generat de condiţiile care s-au creat la nivel european. În foarte multe ferme din Europa producătoare de ouă din Olanda, din Franţa, din Belgia, datorită scandalului Fipronil, foarte multe efective au dispărut, au intrat în asanare spaţiile respective şi acum, oferta fiind mai mică evident că piaţa a reacţionat în mod natural", a precizat Daea, scrie news.ro.

Citește și: Foarte interesant! Cine este cel mai bine plătit angajat din România și ce funcție are acesta

Întrebat dacă preţurile din România au legătură exclusiv cu problemele europene, răspunsul ministrului a fost: "Din analizele noastre, da!".

De la începutul lunii noiembrie, preţul ouălor a crescut chiar şi cu 50% în magazine, producătorii punând această situaţie pe seama unei scăderi a producţiei odată cu răcirea vremii, dar şi pe seama crizei de pe piaţa europeană, scrie news.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați: În funcție de ce s-ar putea calcula noua taxă auto și cine ar putea plăti cel mai mult

Un număr de 40 de ţări din întreaga lume au fost afectate de scandalul ouălor contaminate cu substanţa Fipronil, printre acestea numărându-se şi 24 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.