Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Tobă a DEMISIONAT

iohannis toba

UPDATE Prim-ministrul Dacian Cioloș a acceptat demisia lui Petre Tobă din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Până luni 5 septembrie, premierul va înainta președintelui Klaus Iohannis propunerea de înlocuire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a demisionat după ce DNA a cerut urmărirea penală. "Nu vreau sa prejudiciez imaginea acestui minister", a spus Tobă. VEZI AICI ACUZAȚIILE DNA

''Am decis sa-mi prezint demisia primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri. Resping cu tarie acuzatiile aduse si sunt la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii. Mentionez ca toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentarii cauzei, inclusiv la cele clasificate "secret de stat", a declarat Toba.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

Premierul Dacian Cioloş a afirmat joi că ar fi "cel mai bine" ca ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, să îşi dea demisia.

"Un lucru este clar, indiferent despre cine ar fi vorba în Guvern, cineva care are semnătura mea sau propunerea mea pentru a fi numit sau demis, evident că în aceste condiţii cred că trebuie sau să îşi dea demisia sau, dacă nu, o să îi cer eu să plece. (...) Este evident că, în aceste condiţii, este cel mai bine şi pentru dânsul şi pentru Guvern ca dânsul să plece", a spus Cioloş, întrebat cu privire la situaţia ministrului de Interne, Petre Tobă.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Prim-ministrul a precizat că o să discute în acest sens cu Petre Tobă pentru a vedea ce hotărăşte ministrul Afacerilor Interne.

El a spus că nu ştie exact despre ce este vorba în dosarul în care este vizat Petre Tobă, însă a subliniat că justiţia va decide. "Nu comentez, pentru că nu ştiu exact despre ce e vorba. (...) Asta nu înseamnă că respectiva persoană este vinovată. Justiţia va decide, dar e vorba în primul rând de moralitate şi integritate", a mai afirmat Cioloş.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut joi sesizarea preşedintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Petre Tobă, ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul foştilor şefi DIPI.

Solicitarea referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de Tobă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în 1 aprilie 2016, în contextul în care la DNA se afla în instrumentare dosarul 20/P/2016 (n.r - prin care au fost trimişi în judecată Gabriel Oprea şi alte persoane), acesta, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente.

Citește și: Țara în care Facebook și Twitter sunt interzise, și-a lansat propria rețea națională de internet

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.