Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pfizer a propus un fond pentru despăgubiri în caz de efecte adverse, dar România a refuzat: 'Nu avem cum să o facem și e foarte greu de instrumentat' - VIDEO

Pfizer BioNTech
Pfizer

Compania Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve, în primul rând în rândul pacienților, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicamente inovativ antiviral Molnupiravir. Am reuști să facem acest lucru, dar din păcate cu cei de la Pfizer nu am reușit. Ne-au pus niște condiții comerciale și un contact tipic din Statele Unite care e foarte greu de adoptat în România. Vă dau un singur exemplu, care cred că ar crea rezerve în primul rând pacienților: formarea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale acestui tratament. Vă dați seama că o astfel de chestiune nu avem cum să o facem și e foarte greu de instrumentat”, a declarat Alexandru Rafila, în timpul ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.