Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul anunţă APOCALIPSA: 'Vom şterge America de pe faţa Pământului' - FOTO

thenolank.com
coreea de nord vs SUA

Un site oficial nod-coreean a avertizat Statele Unite că vor fi 'şterse de pe faţa Pământului' dacă Washingtonul va declanşa un război în Peninsula Coreeană, cel mai recent episod în schimbul de ameninţări care alimentează tensiunile în regiune, transmite luni AFP, conform agerpres.

Sâmbătă, vicepreşedintele american Mike Pence a anunţat că portavionul american Carl Vinson şi grupul său aeronaval vor ajunge 'în câteva zile' în Marea Japoniei în contextul zvonurilor privind un posibil al şaselea test nuclear nord-coreean.

VaLLs în doi! Fostul premier francez îi face o propunere de nerefuzat lui Macron

Phenianul speră să construiască o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear pe continentul american. Coreea de Nord şi-a înmulţit în ultimul timp declaraţiile incendiare şi a desfăşurat două teste cu rachetă doar în luna aprilie.

Într-o serie de editoriale, cotidianul Rodong Sinmun, portavocea partidului unic aflat la putere, explică faptul că forţele nord-coreene nu sunt impresionate de iminenta venire a portavionului american, care constituie 'un şantaj militar vădit'.

content-image

"O astfel de ameninţare ar putea impresiona poate o meduză, însă nu va merge niciodată cu RPDC", Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreii de Nord, susţine Rodong Sinmun. Forţele nord-coreene vor fi pregătite să "scufunde portavionul nuclear american dintr-o singură lovitură", a scris duminică publicaţia.

content-image

Site-ul de propagandă Uriminzokkiri susţine că desfăşurarea portavionului Carl Vinson este o declaraţie de război. "Este dovada că se pregăteşte o invadare a Coreii de Nord", scrie site-ul.

Proteste VIOLENTE la Paris. 29 de persoane au fost arestate - VIDEO

Într-un editorial prezentat ca fiind semnat de un ofiţer al armatei, site-ul atenţionează Washingtonul că ar fi 'o eroare gravă' să considere Coreea de Nord ca fiind Siria, care nu a lansat 'un contraatac imediat' după loviturile americane de la începutul lunii.

În caz de atac, susţine site-ul, "lumea va vedea cum portavioanele nucleare inconştiente ale Washingtonului vor fi făcute bucăţi de oţel, scufundate, şi cum o ţară care se numeşte America este ştearsă de pe faţa Pământului".

Pence, care a încheiat un turneu în regiune, a declarat, la fel ca alţi responsabili americani, că "toate opţiunile sunt pe masă", inclusiv cea militară, în faţa ambiţiilor nucleare nord-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.