Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pianistul american Robert Glasper concerteaza pentru prima data in Romania

pian

Jazz in the Park si Twin Arts ii aduc, pentru prima data in Romania, pe americanii de la Robert Glasper Experiment, de doua ori castigatori ai premiilor Grammy, in 2013 si 2015, pentru cel mai bun album R&B si cea mai buna interpretare. Grupul vine cu o abordare spectaculoasa si originala care combina muzica jazz cu R&B si hip-hop. Turneul european va include concerte in Bucuresti (28 noiembrie, la Sala Radio) si Cluj-Napoca (29 noiembrie, sala Auditorium Maximum).

Concertul din Bucuresti este organizat de Twin Arts, in timp ce la Cluj trupa este adusa de organizatorii festivalului Jazz in the Park.

"Twin Arts a dezvoltat proiectul Jazz Night Out cu ambitia de a prezenta publicului din Romania cei mai importanti muzicieni de jazz din lume. Pentru ca anul acesta am avut o prima colaborare excelenta cu festivalul Jazz In The Park de la Cluj, am decis sa continuam proiectele impreuna si primul muzician pe care il vom invita la Cluj si la Bucuresti este senzationalul pianist american Robert Glasper, care nu a concertat niciodata in Romania. Aflat in avangarda jazzului, inteligent si versatil, Robert Glasper este un reper pentru noua era a jazzului. Vor fi doua concerte pe care nici un iubitor de jazz nu trebuie sa le rateze", afirma Dragos Basca, manager Twin Arts. 

"Robert Glasper Experiment este ultimul eveniment marca Jazz in the Park din 2016, an care a fost foarte plin pentru noi. Acest concert este un test pentru noi pentru ca ne propunem pe termen lung sa fim un festival care aduce tot mai mult jazz bun si contemporan la Cluj si in tara. Robert Glasper este un artist foarte actual, inovator, iar acest proiect este poate cel mai indraznet lucru pe jazz pe care cineva il incearca la Cluj in ultimiii ani. Speram sa vina publicul in numar mare si, daca va fi asa, veti vedea tot mai multe proiecte asemanatoare de la noi. Alaturi de Twin Arts ne propunem pe termen lung sa aducem artisti de jazz tot mai consacrati si vom colabora cu ei inclusiv la editia urmatoare de Jazz in the Park", spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.