Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pierderi grele pentru irakieni pentru a stopa o ofensivă a Statului Islamic

armament irak

Cel puţin 25 de combatanţi ai forţelor proguvernamentale irakiene au fost ucişi în timpul dejucării unei ofensive de anvergură lansate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la Haditha, în provincia vestică Al-Anbar, au raportat marţi forţe de securitate irakiene, informează AFP. 

'Am 'oferit' 25 de martiri în 72 de ore', a declarat un comandant tribal, şeicul Abdallah Atallah, contactat la telefon de AFP din Haditha, zonă în care se află un important baraj şi care rezistă din 2014 în faţa SI. 

'Aceasta a fost una dintre ofensivele cele mai importante îndreptate împotriva noastră, ea a fost lansată din trei direcţii', a explicat şeicul, potrivit căruia ar exista şi zeci de răniţi. 

Primarul din Haditha, oraş situat în provincia Al-Anbar, la circa 200 de kilometri nord-vest de Bagdad, a confirmat bilanţul. 'Avem mai mult de 20 de martiri şi peste 50 de răniţi printre efectivele armatei, serviciilor de contraterorism, poliţiei şi combatanţilor tribali', a precizat Mabrouk Hamid. 

În provincia Al-Anbar, SI a pierdut recent controlul asupra marelui oraş Ramadi, recucerit în decembrie de forţele proguvernamentale.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.