Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilot Germanwings povesteste ca si el l-a lasat singur pe copilotul avionului A320. Ce s-a intamplat

copilot

Un pilot al companiei Germanwings l-a lăsat şi el singur în cabină pe copilotul tragediei din Alpi, Andreas Lubitz, în timpul unui alt zbor al companiei aeriene germane, potrivit unui interviu publicat sâmbătă de ziarul 'Bild' şi citat de EFE.

"Îmi amintesc bine. Când am zburat cu el mi-am părăsit locul pentru scurt timp, pentru a mă duce la toaletă", a declarat Frank Woiton, 48 de ani, care a asigurat că nu a existat nimic care să-i atragă atenţia în mod deosebit asupra lui Lubitz.

El a precizat că atunci când au împărţit cabina, copilotul i-a povestit "cât de fericit era" şi că i-a mărturisit că "în curând avea să zboare pe distanţe mai lungi şi că aspira să devină comandant". "Stăpânea foarte bine avionul, avea totul sub control. De aceea l-am lăsat singur în cabină pentru a mă duce la baie", a povestit Woiton.

Potrivit lui, "este de neconceput ca acţiunea acestui om să distrugă încrederea nemărginită care acum trebuie reconstruită pas cu pas". A doua zi după tragedie, Woiton s-a prezentat voluntar la muncă, pentru că mulţi dintre colegii săi de la Germanwings nu se simţeau în stare să zboare.

Joi el a acoperit ruta Dusseldorf-Barcelona, aceeaşi pe care 150 de persoane au murit în prăbuşirea intenţionată a aparatului care zbura deasupra Alpilor. Woitan şi-a câştigat respectul reţelelor sociale, după ce le-a ţinut un scurt discurs pasagerilor pentru a se simţi liniştiţi.

El a ieşit pe culoar în faţa lor cu microfonul în mână şi i-a asigurat că îi va duce teferi la destinaţie. "Puteţi să aveţi încredere în mine, pentru că şi eu vreau să mă aşez împreună cu familia la masă". După un moment de tăcere, oamenii l-au aplaudat, a povestit o pasageră pe contul său de Facebook.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.