Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piloţii Lufthansa, din nou în grevă

Lufthansa

Sindicatul pilotilor companiei aeriene germane Lufthansa a anuntat luni dimineata o noua greva pentru marti ce vizeaza zborurile de cursa lunga, ce urmeaza celei programate luni dupa-amiaza pentru legaturile interne si zborurile pe distante medii, relateaza AFP.

Actiunea de marti, cea de-a noua de acest tip de la sfârsitul lui august pe fondul conflictului legat de conditiile de sfârsit de cariera, va dura toata ziua, între 04:00 GMT si 21:59 GMT. Ea nu va afecta decât compania Lufthansa si nu si celelalte asociate ale grupului, precum Swiss si Austrian Airlines.
Greva de luni va viza circa 2.150 de zboruri si peste 200.000 de pasageri, dar Lufthansa, acordându-le drept de zbor altor piloti - mai exact celor care detin posturi manageriale -, intentioneaza sa asigure o treime din trafic, adica 700 de curse, pentru a transporta 'peste 70.000 de pasageri'. Compania a promis sa publice pâna la jumatatea zilei un nou plan de zbor pentru marti.
Disputa dintre Lufthansa si pilotii sai se poarta în paralel cu un alt conflict social în Germania, cel dintre compania de cai ferate Deutsche Bahn si conductorii sai de tren, ce a condus la un weekend întreg de greva sâmbata si duminica, în contextul cresterii solicitarilor de transport pentru vacantele de toamna.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.