Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilotul avionului prăbușit în Alpi a consultat 41 de medici în 5 ani

avion

Judecătorii francezi vor deschide o anchetă pentru 'omucidere involuntară' după prăbuşirea aeronavei Germanwings în Alpii francezi la 24 martie, a declarat joi procurorul însărcinat cu acest dosar, potrivit AFP.

Accentul se va pune pe monitorizarea medicală a copilotului Andreas Lubitz, suspectat de prăbuşirea intenţionată a aparatului de zbor, soldată cu 150 de morţi, între care 72 de germani şi 50 de spanioli.

Lubitz a consultat '41 de medicii în cinci ani', dintre care şapte numai în luna înainte de accident, a indicat procurorul din Marsilia, Brice Robin, într-o conferinţă de presă.

Andreas Lubitz suferea de o gravă depresie şi de 'psihoză': avea o preocupare excesivă pentru sănătatea sa, 'se temea că îşi va pierde vedere', a adăugat procurorul.

Deoarece el a murit în accident, urmărirea sa în justiţie nu poate continua. În schimb, o anchetă pentru 'omucidere involuntară' va fi deschisă săptămâna viitoare, a explicat Brice Robin.

'Cum poate se poate gestiona secretul medical şi securitatea zborurilor atunci când ai un pilot fragil', s-a întrebat procurorul francez. 'Aceasta este întrebarea la care vor trebui să răspundă judecătorii de instrucţie', a adăugat el, într-o conferinţă de presă susţinută la încheierea unei întâlniri de patru ore cu familiile victimelor.

El i-a anunţat că 'trei judecători de accidente colective din Marsilia' au fost sesizaţi, a precizat unul dintre participanţi, Stéphane Gicquel, preşedintele federaţiei victimelor accidentelor colective.

Chiar dacă această anchetă este deschisă în mod oficial împotriva X, ea va încerca să determine 'foarte clar' existenţa sa nu a unor 'greşeli sau încălcări în detectarea stării de sănătate a lui Lubitz de către compania Lufthansa', compania mamă a filialei low cost Germanwings, a explicat acesta din urmă.

În timpul acestei întâlniri, procurorul a anunţat, între altele, că fragmente umane neidentificabile ale victimelor accidentului vor fi îngropate într-un 'mormânt colectiv' în oraşul Vernet, la câţiva kilometri de zona accidentului.

La această reuniune, familiile au putut viziona trei înregistrări video, 'trei reconstituiri cu sunet în cabina piloţilor a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat', potrivit lui Gicquel.

Mulţi dintre ei şi-au exprimat nemulţumirea faţă de întârzierea repatrierii rămăşiţelor rudelor lor.

Accidentul, care a avut loc la 24 martie, a făcut 150 de morţi, inclusiv 72 de germani şi 50 de spanioli. La aproape trei luni de la tragedie, doar corpurile a 44 de victime germane au fost transferate în Germania, cu un zbor special Lufthansa marţi.

'De lunea viitoare, 30 de victime spaniole vor reveni în patria lor', a asigurat Brice Robin, potrivit căruia 'până la sfârşitul lunii, societatea Germanwings va fi în măsură să repatrieze toate corpurile' victimelor, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.