Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ping-pong între ministere. Zeci de mii de români, AFECTAȚI

all-free-download.com
diverse

Execuţia bugetară pe primele şase luni arată că la capitolul Subventii s-au cheltuit doar 55,6% faţă de nivelul prognozat pentru această perioadă, respectiv 1,54 miliarde de lei realizat, faţă de 2,77 miliarde de lei prognozat. Întrebat de ECONOMICA.NET de unde această discrepanţă, ministerul Finanţelor arată că principalul vinovat ar fi Ministerul Agriculturii, care n-a reuşit să plătească nici jumătate din sumele programate să fie date fermierilor. Dezastru e şi la Ministerul Dezvoltării, care a dat doar 0,004% din subvenţiile programate, însă suma despre care e vorba e mult mai mică decât la Agricultură.

ISU avertizează: 75% dintre români sunt în PERICOL

"Execuția scăzută pe primele şase luni la titlul "Subvenții" a fost provocată în principal Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care, din prevederea semestrială aprobată în sumă de 1,6 miliarde de lei, a efectuat plăți de numai 731,71 milioane de lei, reprezentând 46,14% din prevederea semestrială", scrie Ministerul Finanţelor, la solicitarea ECONOMICA.NET.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a promis, alături de premierul Dacian Ciolos, săptămâna trecută, că subvenţiile APIA vor fi plătite fermierilor în proporţie de 95% până la data de 15 august (ieri), pentru agricultorii care nu au probleme cu cererea unică. El susţine că achitarea subvenţiilor aferente anului 2015, care trebuia în mod normal să fie plătite până la această dată, s-ar putea finaliza până la sfârşitul lunii august pentru aproape toţi beneficiarii.

Viktor Orban dă lovitura decisivă Europei cu ajutorul românilor

Mai multe proteste de anvergură ale agricultorilor au avut loc în toată ţara de la începutul anului, din cauza neplăţii subvenţiilor aferente anului 2015. Ultimul a avut loc chiar luna aceasta, fermierii intrând în greva foamei în faţa Ministerului Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.