Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pistol găsit la percheziţiile efectuate în Bucureşti şi cinci judeţe pentru fraude cu carduri

enational.ro
DIICOT

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti au ridicat un pistol, dispozitive electronice de tip skimming, bani, marijuana şi ţigări netimbrate, în urma a 30 de percheziţii efectuate miercuri în şase judeţe, la locuinţele unor persoane bănuite de falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit unui comunicat al BCCO Piteşti, descinderile au avut loc în judeţele Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti, sub coordonarea procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT. "În urma percheziţiilor efectuate (...), poliţiştii şi procurorii DIICOT au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unităţi hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporţi optici de memorie şi memorii USB, 80 de telefoane mobile şi cartele SIM, 31 de carduri bancare şi suporturi de tip card cu bandă magnetică şi obiecte vestimentare susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni. Totodată, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 grame de marijuana, un pistol şi 2.000 de ţigarete care nu aveau timbru fiscal emis de autorităţile române", se precizează în comunicat.

După finalizarea descinderilor, şapte persoane vor fi conduse la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT pentru a fi audiate. La acţiune au participat peste 90 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti. "Acţiunea vizează destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în infracţiuni de tip skimming, carding - tranzacţionare ilicită şi/sau utilizarea frauduloasă de informaţii furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plăţi frauduloase de numerar. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014 - 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupărilor ar fi montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-ar fi folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare", se arată într-un comunicat al BCCO Piteşti.

Conform aceleiaşi surse, datele preluate ar fi fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupărilor ar fi achiziţionat produse din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie. Încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumentele de plată contrafăcute s-ar fi efectuat în România, conform Agerpres.

Suspecţii ar fi obţinut din activitatea infracţională venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, fiind prejudiciate peste 1.000 de persoane din Slovenia, Cehia şi Slovacia. Acţiunea BCCO Piteşti a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de legătură acreditaţi în România din cadrul ambasadelor Republicii Cehia şi Slovacia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.