Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plafonarea indemnizațiilor pentru mame, o decizie corectă cu condiția unui nivel ridicat rezonabil

Plafonarea indemnizațiilor pentru mame este o decizie corectă cu condiția unui nivel ridicat rezonabil. Aici dezbaterea publică își va spune cuvântul. În opinia mea, un plafon stabilit la 10.000 de lei/lună este unul rezonabil, care încurajează mamele cu venituri ridicate să se dedice copilului.

E amuzant totuși să o vezi spusă de către cei de la guvernare cu ștate adânci în populismul opoziției. Nicio grijă, nu toți s-au vindecat chiar la guvernare fiind, iar ștafeta populismului a fost preluată și de alții.

Sigur că populiștii de azi nu au timpul necesar nici să vadă că anul trecut 0,17% dintre beneficiari cheltuiau o treime din bugetul public alocat pentru indemnizația de creștere a copilului, nici să analizeze comparativ abordările în statele europene. Majoritatea țărilor mai dezvoltate decât noi plafonează aceste cuantumuri. A trecut anul de când am prezentat aceste practici internaționale: http://www.stiripesurse.ro/care-este-nivelul-indemnizatiilor-mamelor-pentru-cresterea-copilului-in-statele-europene_988624.html.

Cer public Ministerului Muncii să prezinte aceste informații actualizate la nivelul anului 2017. Realitatea aplicării procentului de 85% din veniturile medii ale ultimelor 12 luni și nu la salarii a dus la enormități în cuantumurile efectiv aflate în plată pentru indemnizația lunară de creștere a copilului plătit din bugetul public, care nu au nicio legătură nici cu creșterea copilului, nici cu stimularea natalității, nici cu eficiența politicilor publice pro-natalitate sau cu eficiența cheltuirii banului public. Spun asta pentru că în veniturile globale ale părinților pot intra și sume semnificative pentru care nu se plătesc contribuții pentru asigurări sociale, cum ar fi cazul dividendelor, care nu justifică în vreun fel corelarea cu indemnizația de creștere a copilului.

Argumente. Nu populism! Realități. Nu fantezii!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.