Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu

PRU grup

Declarațiile publice făcute de Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu în ceea ce îi privește pe românii care au ieșit în stradă să protesteze împotriva lui Gabriel Oprea le-a adus acestora o plângere penală din partea Mișcării civice Inițiativa România.

Citește și: S-a demarat PLANUL 'Iohannis președinte-jucător' în laboratorul Cotroceniului

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO

Citește și: În anii 2000 rupea topurile, acum întoarce doar un scaun la Vocea României

Citește și: Răsturnare de situație în Dosarul lui Băsescu: Gabriela Firea își retrage plângerea

”Mișcarea civică Inițiativa România a formulat și trimis astăzi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva deputaților Ghiță Sebastian-Aurelian și Diaconu Bogdan-Mihai, membru și, respectiv, președinte PRU, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, instigare publică la săvârșirea de infracțiuni și incitare la ură. Infracțiunile amintitite sunt prevăzute și sancționate de art. 206, 368 și 369 Cod penal.

Am decis să facem această plângere penală în legătură cu amenințările și instigarea la violență formulate public de cei doi deputați PSD/PRU împotriva bucureștenilor care au protestat joi și vineri în fața Senatului și în Piața Universității. Plângerea penală vizează și minciunile și calomniile la adresa membrilor ONG-urilor participanți la protest, acuzați de atacuri împotriva instituțiilor și ordinii constituționale în România, coordonate de finanțatori externi.

Considerăm că:
  1. Sebastian Ghiță, Bogdan Diaconu și Partidul România Unită promovează una dintre cele mai dezgustătoare forme de discurs politic, bazat pe minciună, xenofobie, ură și incitare la ură, instigare la violență și amenințări cu violența;
  2. Dacă vrem să ne simțim liberi și protejați într-o societate așezată, acești oameni și alții ca ei trebuie să plătească civil și penal pentru astfel de acțiuni sau declarații care pot avea consecințe deosebit de grave;
  3. Acuzele repetate împotriva ONG-urilor sunt ridicole prin absurditate și caracterul conspiraționist. Ele îi descalifică moral și intelectual pe cei care le afirmă și propagă, nu pe membrii ONG-urilor. ONG-urile sunt organizații diverse, cu preocupări și agende diferite, formate din oameni diferiți, adesea fără nicio activitate sau interese comune.
  4. Inițiativa România, de exemplu, a funcționat până acum pe bază de voluntariat, exclusiv pe munca și timpul liber ale membrilor IR. În același timp, amintim că doar în Rusia domnului Putin s-au dat legi împotriva finanțării externe a ONG-urilor, iar politicienii au acuzat societatea civilă de conspirații antistatale. În realitate, finanțările domnului Soros sau ale altor persoane sau organizații internaționale care doresc să susțină proiecte pentru consolidarea democrației și statului de drept sunt complet onorabile. Ceea ce nu putem spune despre domnii Ghiță și Diaconu”, arată cei de la Inițiativa România.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.