Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul lui Donald Trump: România e VIZATĂ direct

time.com
donald trump

Republicanul Donald Trump a declarat că dacă va fi ales preşedinte al Statelor Unite pe 8 noiembrie, el nu se va opune folosirii forţelor NATO în lupta contra militanţilor Statului Islamic într-o nouă misiune pentru o alianţă pe care a numit-o învechită, relatează Reuters. Asta ar însemna că România va trimite trupe, ca membră NATO, în teritoriile SI, acolo unde foarte mulți soldați mor.

Trump a făcut aceste comentarii într-un interviu la ABC News. Candidatul prezumtiv republican la Casa Albă a ridicat de luni de zile întrebări cu privire la banii vărsaţi de Statele Unite în NATO care, afirmă el, trebuie reconfigurată pentru a ţine seama de ameninţările de azi.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

"Îmi place ideea de a folosi NATO şi de asemenea vecinii care nu sunt în NATO", a spus Trump.

Sub preşedintele Barack Obama, Statele Unite s-au bizuit puternic pe atacurile aeriene americane contra ţintelor Statului Islamic în Siria şi Irak. Republicanii au criticat această politică ca nefiind suficientă pentru a-i opri pe militanţi, aminteşte Reuters.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

Trump a declarat că ideea de a folosi alianţa Războiului Rece este pentru a uşura sarcina forţelor americane.

"Nu vreau ca noi să fim prea mult implicaţi. Vreau NATO să fie implicată", a spus Trump. "Cheltuim prea mulţi bani pe NATO. Avem grijă de ţări care, sincer, ar trebui să aibă singure grijă de ele din punct de vedere economic".

Citește și: Cum îl lăuda academicianul Solomon Marcus pe Marius Bostan, ministrul care i-a numit imbecili pe profesori

Comentariile lui Trump intervin pe fondul rumorilor asupra unei întâlniri între fostul preşedinte Bill Clinton şi procurorul general Loretta Lynch în momentul când soţia lui Clinton, candidatul democrat la preşedinţie Hillary Clinton, este sub investigaţie federală, notează Reuters.

Întâlnirea privată a avut loc în avionul lui Lynch după ce a aterizat la Phoenix luni seară şi Bill Clinton părăsea aeroportul după un miting pentru soţia sa ţinut mai devreme în aceeaşi zi.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

Hillary Clinton se află sub investigaţia FBI pentru utilizarea unui server de e-mail privat când era secretar de stat al preşedintelui Barack Obama în primul său mandat.

Potrivit lui Trump, această întâlnire este dovada acuzaţiilor sale că sistemul politic din SUA este "aranjat" în favoarea elitelor politice.

Citește și: Ponta despre plagiat : “Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!”

"Este de neconceput", a declarat Trump la ABC News. "Când există această investigaţie masivă asupra email-urilor, iar ei au o astfel de întâlnire".

Lynch, numită în post de Obama în urmă cu mai mult de un an, a declarat că nu a discutat despre ancheta legată de e-mailuri cu Bill Clinton, adaugă Reuters citată de agerpres.ro.

Citește și: Noua metodă care face valuri pentru combaterea xenofobiei în Anglia: Acul de siguranță prins în piept

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.