Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Planul Diabolic își urmează cursul'. Se pregătește, Pas cu Pas, SUSPENDAREA președintelui/ ANALIZA

umbra susta

Ultimele mișcări de pe scena politică și din cadrul unor instituții ale statului ar fi de fapt ar face parte dintre-un plan bine pus la punct care ar avea ca scop final suspendarea președintelui Klaus Iohannis. În cadrul unei analize foarte interesante, jurnalistul Rareș Bogdan susține că în fapt avem a face cu un ”Upercut şi croşeu de stânga-dreapta spre Cotroceni. Planul diabolic isi urmează cursul”, adică un plan cu finalizare în primăvara anului viitor și care ar însemna (lasă el să se înțeleagă) suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Vezi și: Cătălin Tolontan a publicat IMAGINI CUTREMURĂTOARE: Pacient la Spitalul de Arși cu VIERMI în cap

”PNL nu se mişcă prea bine. Are graţia unui tip care, băgat în cămaşa de forţă, pretinde că a fost confundat. Se zbate în chingi. Şi cred că are motive serioase, planul urbanistic al politicii a devenit în 48 de ore teribil de complicat. PSD are în plus 15 locuri pe care trebuia să le dea UNPR. PMP are acum structurile teritoriale, adică exact ceea ce lipsea partidului lui Băsescu şi Turcescu.

Aparent, PNL câştigă din faptul că scapă de o prezumtivă fuziune cu UNPR, aducătoare mai mult de belele decât de avantaje, însă rămâne tot mai izolat pe scena politică. Fără legătură, desigur, cu balada "Mioriţa", căci acolo, ciobănaşul avea valenţe universale, nu alura unui pinguin bandajat.

În realitate, însă, triada PSD - ALDE - PMP împinge PNL spre marginea terenului, ajutată de paralizia acută a ultimului partid istoric. Si mai ales a liderilor acestui "ultim mohican istoric" dupa ce PSDR s-a topit in PSD iar PNT-cd s-a scufundat in el însuși.

Citește și: Angajații din penitenciare au EXPLODAT: atac fără precedent la adresa Antena 3

Dacă PNL ar juca, ar putea merge pe ideea de "singuri împotriva tuturor". Daca.... Desigur, la adăpostul prezumţiei de amnezie de care suferă electoratul. Dar PNL nu este în stare să facă asta. Pare mult mai preocupat de lupte politice interne, sfâşiat de conflicte între vechi penelişti şi vechi pedelişti. Totuşi, cine câştigă din tranzacţia PMP - UNPR? Cu siguranţă, câştigă în primul rând Băsescu. Cineva il vrea viu încă.... Acesta a dovedit că inca este şi chiar ca ar putea juca pe scena politică, ajutat de (deocamdată) nu ştim cine (dar vom afla)..... Oricum cineva nu il lasă "sa moara" in uitare! În plus, a reuşit să-şi aducă la matcă partidul care i-a ţinut guvernarea în 2011 - 2012.

"Soluţia imorală" de atunci s-a transformat în soluţia salvatoare de acum. Pentru Băsescu, exact ceea ce pierdea PNL prin alipirea de UNPR şi parţial PSD prin jocul cu UNPR nu este aducător de umbre electorale. Nici PMP nu este o forța politica prea clară. Şi asta deoarece când două curtezane de lux se sărută şi-şi împart şeful gării, societatea consideră că asistă la normalitate. Mai câștiga ceva si USB/USR care devine alături de Alianța Noastră singurele forte politice complet noi.

Cert este că un Parlament dominat Dragnea, Tăriceanu, Băsescu, ba chiar se Borbely/Frunda/Verestoy devine ameninţător pentru un preşedinte care va putea să se bazeze exclusiv pe un PNL slăbit şi parţial pe USB/USR. După momentul Dorneanu la preşedinţia CCR şi întărirea taberei anti-DNA şi anti-SRI din Parlament, pentru preşedintele Klaus Iohannis pot veni vremuri foarte grele. Cineva îşi doreşte, parcă, un preşedinte izolat şi slab pe scena publică. Un preşedinte care nu se poate baza pe un partener de forţă atâta timp cât PNL pare tot mai vlăguit şi incoerent pe terenul de luptă, cu lideri care lupta parca intre doua ciorbe si o mastica.

În ultimele 48 de ore am asistat la un upercut şi un croşeu cu ţintă directă: palatul Cotroceni. PMP a furat oastea de strânsură a UNPR, care astfel nu va mai putea fi folosită decât cu acordul unui lider cu frustrări majore, iar ALDE încearcă ofensiva asupra PNL, liberalii fiind preocupați prea mult de războaie interne.

Peste toate acestea, preşedinţia CCR este luată de către tabăra PSD - ALDE - PMP care deține majoritatea ceea ce poate fi vital pe viitor.... Iar acel viitor nu pare mai târziu de ......Primavara viitoare.”, susține jurnalistul pe pagina personala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.