Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul lui Donald Trump pentru România: Un general american ne liniștește

twitter.com
Donald Trump CIA

Donald Trump a uimit o lumea întreagă. Deşi nimeni nu îi dădea nicio şansă a câştigat alegerile în Statele Unite şi a ajuns la Casa Albă. Acum s-au aflat şi planurile preşedintelui american pentru Europa, dar şi pentru România. Generalul Patrick E. Rea a explicat ce va însemna pentru România Administrația Donald Trump.

„SUA au fost, cel puțin în ultimii 50 de ani, foarte interesate de Europa de Est. Mulți dintre cetățenii noștri sunt est-europeni. Nu este vorba despre a fi pro-Europa de Est, anti-rus sau pro-rus, ci despre realitatea cu care se confruntă mulți dintre cetățenii noștri. Și pentru faptul că întreaga cultură a SUA este împrumutată în mare parte din SUA, noi îi apreciem pe cei de la care am împrumutat-o”, a declarat general de brigadă Patrick E. Rea.

Citeşte şi: Guvernul NU renunţă la ordonanţele pe Justiţie: ATAC dur la Klaus Iohannis

„Cheia în relațiile interenaționale este mereu stabilitatea. Și e clar că președintele Trump are o viziune diferită. Și, pentru o perioadă scurtă de timp, la fel ca până acum. Asta înseamnă instabilitate. E de înțeles că celor cărora le place stabilitatea nu vor aprecia o schimbare dramatică, dar, din punctul meu de vedere, discursul inaugural a dezvăluit exact ceea ce va face el. Ceea ce a spus, cred eu, e „America pe primul loc”, dar România pe primul loc pentru români și Bulgaria pe primul loc pentru bulgari, și Grecia pe primul loc pentru greci. Haideți ca toți să ne adunăm în aceeași cameră cu această atitudine și să ne asigurăm că vom ieși de acolo ca parteneri egali”, a mai spus el într-un interviu pentru Antena 3.

CIteşte şi: Guvernul pregăteşte LOVITURA DE GRAŢIE: Anunţul ministrului Justiţiei despre o lege crucială

Întrebat ce fel de președinte va fi Donald Trump, generalul Patrick E. Rea a spus că va fi unul diferit. „Când îi veți afla angajamentele, le veți putea accepta. Și cred că va face ca membrii tuturor grupelor de vârste, mai ales pe tineri, să rămână într-o prima instanță uimiți, pentru că are un stil diferit, dar apoi vor fi foarte fericiți”, a precizat Patrick E. Rea, în emisiunea Q&A a Alessandrei Stoicescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.