Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul lui Tăriceanu şi al PSD-ului de a prelua puterea: Ce spune şeful Senatului

tariceanu iohannis

PSD-ul şi Călin Popescu Tăriceanu au declanşat ofensiva asupra guvernului tehnocrat al lui Dacian Cioloş, dar şi la adresa lui Klaus Iohannis. Şeful Senatului a dezvăluit ce urmează să se întâmple, dar nu a uitat nici să-l atace pe şeful statului.

"A pregătit acțiunea guvernul meu și a vrut și parlamentul meu. A vrut să pregătească terenul pentru partidul domniei sale. Vreau să formăm cu PSD o majoritate solidă în toamnă și să formăm un guvern. Asta nu îi convine președintelui Klaus Iohannis.", a spus Tăriceanu la RTV.

Vezi şi: Călin Popescu Tăriceanu devoalează SRI-ul şi DNA-ul: 'Nici în cele mai negre vise nu gândeam asta'

Şeful Senatului a vorbit şi despre eventuala suspendare a preşedintelui Iohannis. "Nu există niciun plan de suspendare al președintelui. Atâta timp cât respectă constituția mă voi opune la așa ceva. Dar el nu vede derapajele și dezechilibrele.", spune Tăriceanu care a vorbit şi despre scandalul momentului.

"Preşedintele trebuia să facă mult mai mult în Dosarul Hexi Pharma. Nu mă refer la accidentul prorprietarului. Trebuie să vadă dacă există legături oculte ale acestei firme prin sistemul de protecţie creat. Au pus în pericol sănătatea publică. Trebuie să vină cu un răspuns clar. Ne dă impresia că nu s-a întâmplat nimic.", a încheiat Tăriceanu.

Acesta a vorbit şi despre Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. "Ordonanţa nu este neconstituţională pe articole, e toată neconstituţională pentru că nu se poate legifera prin Ordonanţă de urgenţă atunci când este vorba despre drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Ca atare, propunerea pe care eu am făcut-o şi o vom discuta cu colegii de la PSD este ca această ordonanţă să nu intre în dezbatere şi să fie pur şi simplu respinsă şi să ducem la bun sfârşit propunerea legislativă care este în momentul de faţă la Camera Deputaţilor", a spus Tăriceanu.

El a spus că propunerea legislativă privind modificarea Codurilor penale a fost blocată anul trecut la Camera Deputaţilor. "Anul trecut, Parlamentul a dorit să modifice cele două Coduri ca urmare a deciziilor Curţii Constituţionale prin care o serie de articole au fost declarate neconstituţionale. După cum ştiţi, proiectul s-a blocat în Camera Deputaţilor unde PNL, în primul rând, dar nu numai, au blocat adoptarea acestei modificări care era absolut necesară şi acest lucru dovedeşte nu numai lipsa de voinţă dar şi temerea şi teroarea în care trăiesc mulţi dintre actualii parlamentari, care nu au curajul să ia taurul de coarne în pofida acestor grave derapaje de la normele statului de drept şi de la normele democratice", a adăugat Tăriceanu.

El a spus că intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională pe motiv că Guvernul nu are dreptul să intervină pe un subiect care face obiectul unei propuneri legislative în dezbatere în momentul respectiv în Parlament, cum este cazul modificărilor aduse celor două Coduri. "Eu sper ca, în paralel, cu această respingere a Ordonanţei de urgenţă, să votăm în Camera Deputaţilor propunerea legislativă care stă în aşteptare în momentul de faţă şi care rezolvă exact articolele declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională", a arătat Tăriceanu.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.