Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul secret al lui Vladimir Putin: Care va fi soarta Republicii Moldova

twitter.com
putin

Vladimir Putin are un plan secret asupra Republicii Moldova. Unul dintre oamenii de încredere ai ţarului Rusiei a devoalat gândurile acestuia în privinţa Basarabiei. Jurnalistul Maxim Shevcenko spune că e posibilă unirea Moldovei cu România şi a Transnistriei cu Rusia. Membru al Consiliului pe lângă președintele Federației Ruse, Shevcenko ne dă o veste surprinzătoare în privinţa Uniunii Europene. Potrivit acestuia, Republica Moldova și România sunt același popor și ar merita să se unească, însă UE ar fi împotrivă.

Vezi și: Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

"Moldova este un subiect foarte interesant. În ceea ce privește Republica Moldova să ne amintim două lucruri: este o țară ortodoxă, moldovenii – oameni ortodocși, în mare parte de aceeași confesiune ca și cetățenii Federației Ruse, și sunt strâns legați de națiunea noastră, milioane de oameni trăiesc și lucrează în Rusia, pe stradă ne confruntăm permanent cu moldovenii. Toate astea se realizează sub două puncte. În primul rând, e vorba de furtul imens din bugetul de stat, un miliard de euro, un sfert din buget a fost furat – adevărat sau nu, așa spun protestatarii și eu personal îi cred, eu nu înțeleg cum Moldova poate rămâne o țară atât de săracă și devastată când are un popor atât de harnic și bun. Al doilea – o parte semnificativă a poporului moldovenesc dorește reunirea cu România. Acesta este punctul care trebuie să fie discutat foarte detaliat și cu atenție. Reunificarea Crimeii cu Rusia a creat un precedent pentru alte regiuni ale Europei. Împotrivă, cât de ciudat n-ar fi, va fi Uniunea Europeană. Pentru ei Crimeea este un accident, însă Crimeea și Moldova este deja o legitate, mai departe și Kosovo va dori să se unească cu Albania.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

Eu cred că lucrurile trebuie să fie abordate printr-un referendum. Am fost pentru intrarea Crimeii în componența Rusiei, aceasta era voința poporului din Crimeea, iar astăzi cei din Crimeea trăiesc mai bine în Rusia decât în ​​Ucraina. În ceea ce privește Republica Moldova și unirea cu România – ei sunt o națiune, să fim sincer, ei vorbesc aceeași limbă. Diferența dintre limbi este ca și între dialect rusesc din Crimeea și limba rusă. Iată de ce în schimbul independenței Transnistriei și includerea sa în Rusia, Moldova poate merge în România dacă dorește – de ce nu. Transnistria ar putea exista ca și regiunea Kaliningrad. Acesta va calma relațiile noastre cu poporul Republicii Moldova și României.", a spus jurnalistul, potrivit moldova.org.

Vezi şi: Moldovenii cer EXPULZAREA ambasadorului SUA la Chișinău/ PETIȚIE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.