Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul secret de război al americanilor împotriva Rusiei: Se antrenează în peşteri secrete / FOTO

armata americana 1

Americanii se pregătesc serios de un conflict cu Rusia. Ca intr-un film cu James Bond, o uriasa pestera artificiala este folosita ca baza militara - insa nu de un geniu malefic, ci de puscasii marini americani.

Pesterile din centrul Norvegiei au fost transformate in baze avansate ale fortelor americane – mai precis, ale Corpului Puscasilor Marini – in ultimul deceniu al Razboiului Rece. Cavernele au fost extinse iar peretii lor, blindati pentru a rezista la bombardamente. Inauntru se afla necesarul de echipament si provizii pe o luna de zile pentru 15.000 de puscasi marini. Au fost deja folosite in cadrul mai multor operatiuni, de la invadarea Irakului in 2003 pana la asistenta umanitara acordata Turciei dupa cutremurele de acum jumatate de deceniu.

Vezi şi: Sute de milioane de euro pierduţi de ţara noastră: Anunţ îngrijorător al guvernului

Motivul pentru care a fost creata aceasta baza, a carei locatie precisa este tinuta secreta, este necesitatea de a avea un depozit cat mai aproape de flancul estic al NATO – adica de Rusia – in loc ca tot acest echipament sa fie transportat tocmai din America. De aceea, in ultimii ani pesterile au inceput sa fie modernizate, o operatiune care ar trebui sa se incheie in 2016. Aceste facilitati adapostesc echipament militar pre-pozitionat, de la vehicule blindate Humvee pana la aparatura medicala necesara tratarii ranitilor, „ce pot fi folosite oricand in vreme de razboi”. La ele au inceput sa se adauge in ultimele luni si alte tipuri de echipament greu, inclusiv tancuri, salande si auto-tunuri, in contextul intaririi prezentei militare a SUA in Europa ca raspuns la politica Kremlinului.

Vezi şi: PSD se pune bine cu patrioţii: Ce proiect de lege au iniţiat social-democraţii

Corpul Puscasilor Marini a postat, de altfel, si o filmare cu modul in care echipamentul greu din aceasta baza se deplaseaza spre zona din nordul tarii unde va avea loc spre sfarsitul lunii exercitiul militar Cold Response 2016, spune ProTV.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.