Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile lui Condrea înainte de moarte. Se pregătea de o lovitură uriașă

dan condrea

Compania producătoare de dezinfectante, ajunsă în mijlocul unui scandal național, se pregătea de o mare transformare din cauza problemelor pe care le-a mirosit fostul patron. Mâna dreaptă a lui Dan Condrea înființase o altă firmă producătoare de biocide care voia să intre pe piață.

Dacă moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a rămas un mister pentru mulți, nu la fel se întâmplă cu afacerile lui. Constrânși de o anchetă care se anunță nu doar lungă, ci și cu sancțiuni foarte dure, angajații lui au început să vorbească despre ce se întâmpla de fapt, și mai ales cine știa că biocidele sunt diluate. Cei care au dezvăluit aceste lucruri sunt chiar oamenii de bază nu doar din Hexi Pharma, ci și din alte companii pe care Condrea le înființase. Vorbim de directorii Flori Dinu și Mihail Leva care ar fi mărturisit în fața procurorilor că diluarea produselor se făcea la ordinul lui Condrea.

Percheziții la Vama Moravița. DIICOT și DGA au blocat complet vama

Complicitatea acestora va fi dovedită de anchetatori, însă un lucru este cert, planurile lui Condrea cu cei doi directori erau menite să scoată ușor–ușor Hexi Pharma de pe piață și s-o înlocuiască cu o altă firmă producătoare de biocide care nu avea în spate nicio problemă. Aici a intervenit pentru început Mihail Leva, directorul de producție de la Hexi Pharma, care a înființat o firmă nouă la sfârșitul lui 2014, cu activitate declarată producția de biocide de înaltă calitate, denumită Bizchim SRL, informează Libertatea.

Rețeta pe care a urmat-o această companie a fost la indigo după cea care a funcționat și firma-mamă. Adică firma secretă Bizchim a încercat să contracteze fonduri europene în valoare de un milion de euro, cererea fiindu-i însă respinsă în primă fază. Sediul acestei companii a fost înregistrat într-una din casele lui Dan Condrea, pe care o avea într-un cartier privat din Otopeni, gard în gard cu laboratorul fostului patron, Unilab, cel care-i verifica produsele lui Condrea.

În această casă nu exista nici o activitate, iar martorii spun că acolo venea Condrea să cânte la chitară în zilele lui bune. Planurile i-au fost date peste cap când au început dezvăluirile de Hexi Pharma, iar pe 19 aprilie, când fostul patron a aflat că vor urma dezvăluiri despre activitatea Hexi Pharma, a decis să închidă și Bizchim SRL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.