Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile politice ale lui Traian Băsescu: Ce a anunţat fostul şef al statului

traian basescu vapoare nave flota

Liderul Mişcării Populare, Traian Băsescu, a anunţat, duminică, că obiectivul de ţară "Unirea României cu Republica Moldova", care era trecut în programul MP va fi introdus în programul PMP.

"Deşi PMP a rămas cu structurile sale pe organizarea PMP, vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP-ului, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată. Ca atare, vom reproduce conducerea Mişcării Populare la Partidul Mişcarea Populară", a declarat Băsescu la şedinţa care a precedat Congresul extraordinar al PMP. El a reafirmat faptul că Mişcarea Populară este singurul partid care a fost respins la înregistrare pe recursul făcut de procurori. ''Nu am avut nicio altă intervenţie în procesul de înregistrare după ce tribunalul a validat înregistrarea partidului", a adăugat el.

Citeşte şi: Americanii dau vestea începutului de an: L-au ucis pe numărul 2 din Statul Islamic

În acelaşi timp Băsescu a susţinut că nu se pune problema validării programului PMP, pentru că nu au fost obiecţiuni pe el şi nici pe persoanele din conducere. "Nu cred că se pune problema validării programului pentru că nu au fost obiecţiuni pe programul politic şi nici pe persoanele din conducere, ci doar pe inima care semăna cu mărul ş.a.m. (...) Va fi un congres scurt, concentrat, pentru că avem treabă în campanie, iar alţii chiar sunt în plină sărbătoare. Îmi pare rău că a trebuit să convocăm congresul într-o zi de mare sărbătoare pentru creştinii catolici, dar trebuia să intrăm în legalitate. Vă informez că documentele pe care le aprobăm astăzi, inclusiv modificarea în programul politic legată de unirea cu Republica Moldova, vor fi înaintate tribunalului pentru că asta ne cere legea. (...) Obiectivul de ţară Unirea României cu R.Moldova era trecut în programul MP. Trebuie să introducem acest element de program şi în programul PMP", a adăugat Băsescu.

Partidul Mişcarea Populară îşi alege duminică, la Palatul Parlamentului, noua conducere în cadrul unui Congres extraordinar la care participă câteva sute de delegaţi, membri şi simpatizanţi ai formaţiunii politice, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Caz halucinant: Un primar PNL și-a pierdut mandatul după ce a fost prins băut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.