Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma România 100, întoarce privirea în altă direcție când vorbim de Unirea cu Basarabia!

Exprimare pompoasă, etalarea unei oarecare forme de lașitate în textul Platformei 100, fără nici un conținut directă asupra Unirii României cu pământurile românești:

„Totodată, avem datoria istorică și morală de a-i ține lângă noi, pe o cale europeană, pe românii din Republica Moldova, de a pregăti regăsirea neamului nostru în orice formă vor dori generațiile care vin, de aici și de dincolo de Prut.”

Mă întreb de ce ar fi dl. Cioloș omul providențial pentru noi?

De ce teama de a te manifesta clar în favoarea Unirii?

De ce să credem în Unire când este la fel de simplu să aruncăm sarcina idealului românesc pe spinarea generațiilor care vin?

De ce am fi avut prosperitate în cei 27 de ani de după comunism(incluse cele 15 luni de guvernare tehnocrată) când este mai simplu să lăsăm o scrisoare urmașilor, lăsându-le datoria de a dezvolta această țară, de a face viața românilor mai bună, de a realiza România Mare?


De ce acest soi de fugă a politicienilor români de a vorbi de teritoriile noastre de dincolo de granițe?

Lozinca ridicată de Platforma 100 în privința a ceea ce se afla dincolo de Prut este un text gândit mărunt pentru adormit ... speranța Unirii!

Basarabia este pământ romanesc, iar Basarabia înseamnă mai mult decât Republica Moldova! De Bucovina, nici pomeneală!

Și uite-așa, au lămurit-o într-o cheie neaoșă, inspirație, probabil, după un clasic în viață: „trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine”.

Romania 100 parcă avea o legătură cu centenarul Unirii, cu România Mare. De ce ar avea dl. Cioloș sau adepții săi curaj? Că doar nu face politică, ci doar activism civic! ;)

Politica înseamnă altceva, mai mult decât o exprimare "intima" a patriotismului de fațadă, mai mult decât un soi de tremurici jilav în fața marilor imperii!

Un lucru este limpede: Unirea, acum 100 de ani, nu au făcut-o lașii! Cei care au dorit Unirea, au spus-o cât de sus și cât de tare, nu au ținut cont de nici o cancelarie europeană, de nici o altă putere din lume decât de unica forță care mișcă popoare: crezul unei națiuni că poate, că este stăpân pe destinul său, încrederea că nimic din lumea asta materială și nici un reprezentant politic efemer al nici unei națiuni mari nu poate împiedica un popor să își dovedească sieși și întregii lumi că Unirea stă doar în puterea și voința sa, fără a se ascunde în fraze ticluite pentru a înșela așteptări, fără a masca teama de a rupe bariere, de a trece munți, văi, râuri pentru a lua înapoi ce este al nostru!

Să se audă dincolo de Prut și până departe, până va face înconjurul planetei, să se audă atât de puternic încât scepticii Unirii să perceapă Unirea ca un lucru pe care îl vom făptui curând, să o audă și domnul Dodon, până când va tresari noaptea în somn cu imaginea României Mari în față, intonând înaintea Măriei Sale Ștefan imnul de stat al României, să audă și domnii Cioloș, Ioannis și cați or mai fi cele mai dulci cuvinte care trebuie să ajungă pretutindeni, "evanghelizând" politic Parlamentul European, să se audă de dimineața până seara:

BASARABIA, PĂMÂNT ROMÂNESC!!!!!!!!!!!!!!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.