Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plenul Camerei Deputaţilor a respins marţi OUG 91/2016 privind cinematografi

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor a respins marţi OUG 91/2016 privind cinematografia şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul cinematografiei, informează Agerpres

S-au înregistrat 178 de voturi "pentru", 80 "împotrivă" şi 13 abţineri. 

Anterior votului, iniţiatorul acestui proiect, senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, a afirmat că respingerea ordonanţei ar fi fatală, pentru că nu se va mai face reforma în cinematografie cel puţin 10 ani. 

"Forma actuală a ordonanţei prevede o transparentizare a concursului de proiecte pentru finanţarea cinematografică, propune două categorii noi de competiţie, una de filme de micro-buget şi o categorie de filme experimentale. Prevede posibilitatea de finanţare a tinerilor cineaşti pentru primul şi pentru al doilea film de lungmetraj. Ea mai prevede trecerea Arhivei Naţionale a Cinematografiei din subordinea CNC în subordinea directă a Ministerului Culturii, ceea ce dă posibilitatea unei conservări mai bune a patrimoniului cinematografic, care, în momentul de faţă, cunoaşte foarte mari vicisitudini. Unele dintre pelicule sunt ţinute în condiţii improprii, nu a fost acordată destulă grijă conservării lor. Ordonanţa prevede şi alte lucruri importante - trecea sălilor de cinematograf dezafectate din patrimoniul România Film către administraţia publică locală, cu obligaţia ca ei să le folosească într-adevăr pentru proiecţia de filme şi să le renoveze", a declarat el, la Palatul Parlamentului. 

După ce Senatul l-a adoptat tacit, Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.