Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pleşoianu RUPE RÂNDURILE. A anunţat că va vota ÎMPOTRIVA unui proiect de lege CONTROVERSAT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot parlament vot

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu pare decis să rupă rândurile şi a anunţat pe pagina sa de Facebook că va vota împotriva unui proiect de lege care a iscat numeroase controverse în spaţiul public. Este vorba de o iniţiativă a UDMR, prin care se cere scăderea pragului de asigurare a folosirii limbii materne. În prezent, acest prag se situează la 20%, însă liderii UDMR cer înjumătăţirea acestuia.

"Ca să nu existe niciun dubiu: în clipa în care ajunge la votul din plen inițiativa UDMR prin care se urmărește modificarea și completarea legii administrației publice locale, votez categoric ÎMPOTRIVĂ! Scăderea la 10% a pragului care obligă statul român să asigure folosirea limbii materne NU are cum să obțină votul meu! Nu merge nici cu vreun artificiu de tipul „bine, hai, fie 15%”...

A mai fost un episod similar înaintea moțiunii de cenzură. Numai cine a fost în sala de plen înțelege dimensiunea revoltei de atunci...", a scris Liviu Pleşoianu.

"Apreciez în continuare pozițiile foarte ferme ale UDMR în privința abuzurilor instituțiilor de forță din România. Dar e necesar să separăm apăsat planurile...", conchide deputatul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.