Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pleşu critică homosexualii: Stai în statutul pe care l-ai ales. Nu încerca să te faci 'mămică'

plesu

Scriitorul Andrei Pleşu a vorbit în cadrul emisiunii "Cooltura", de la TVR 1, despre rostul şi istoria inimii şi despre alte aparente "inactualităţi", cum le numeşte el: bătrâneţea, prostia sau răul. Pleşu s-a referit şi la problema familiei şi a relaţiilor dintre persoane de acelaşi sex.

Vezi şi: Posibilă revenire de senzaţie în politică. Anunţul lui Liviu Dragnea

Vezi şi: Ministrul de Interne, AMENINŢAT: Mi s-a transmis că sunt persoane de care ar trebui să ne temem

"Ceea ce face omul în intimitatea lui n-ar trebui să devină obiect de judecată publică decât dacă face rău cuiva, în mod violent. Altfel, fiecare abuzează de sine în felul în care e dispus s-o facă. Este absolut normal să existe un parteneriat care să le dea, legal vorbind, dreptul oricărui partener față de celălalt partener. Eu nu-i înțeleg. Sunt și homosexuali cu care am vorbit și care nici ei nu înțeleg: Tu te afirmi ca diferență și ceri să ți se respecte faptul că ești diferit. Și după ce ți se respectă faptul că ești diferit, spui: «Dar vreau și eu la fel». Și asta mi se pare o contradicție. Stai în statutul pe care l-ai ales. Dar nu încerca să te faci «mămică»", a declarat Pleşu, în emisiunea difuzată vineri seara de TVR 1.

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de modificare a Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie. Proiectul va fi suspus votului şi în Senat, iar dacă va fi adoptat se va convoca un referendum naţional pe această temă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.