Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMB a început implementarea benzilor unice pe marile artere ale Capitalei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam RATB și wi-fi

Primăria Municipiului București anunță că a început implementarea proiectului privind crearea de noi benzi unice pentru transportul în comun. Într-un comunicat transmis vineri Agerpres, PMB precizează că au început lucrările de realizare a benzilor unice (marcaje și montare stâlpișori de delimitare) pe șoseaua București — Ploiești, în sensul spre centru.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

Conform sursei citate, primarul general Gabriela Firea a solicitat în mod expres reprezentanților Administrației Străzilor ca lucrările de marcare a benzilor unice să se realizeze de acum înainte numai pe timp de noapte pentru a nu afecta traficul rutier. "Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport în comun ale RATB și taxi scade timpul de așteptare în stații, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ. De asemenea, proiectul de realizare de benzi unice va fi coordonat și cu alte măsuri de îmbunătățire a transportului public în București, cum ar fi înnoirea parcului auto al RATB, semaforizarea inteligentă în intersecțiile din Capitală, astfel încât să reușim fluidizarea traficului cât mai rapid. În prezent, există puține artere cu benzi unice în București, iar unele din acestea sunt impracticabile din cauza mașinilor parcate ilegal. Din acest motiv este necesară o coordonare clară cu Poliția Rutieră, pentru reglementarea acestor situații. Astfel, dacă va exista coordonare interinstituțională, traficul din București se va degaja semnificativ", susține edilul general, citat în comunicat.

Citește și: Ce a pățit mama denaturată care și-a supus fiica de 6 ani la orgii

Potrivit Gabrielei Firea, acest proiect al benzilor unice pentru transportul public de persoane în București are la bază mai multe studii de trafic realizate de specialiști atât din țară, cât și din străinătate, ce demonstrează că mai multe artere din Capitală se pot adapta acestui sistem fără să afecteze în mod negativ traficul. Lucrările de înființare a benzilor unice vor continua pe următoarele artere: șos. Kiseleff până la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), bd. Constantin Prezan (pe ambele sensuri), Calea Dorobanți — între Piața Dorobanți și bd. Dacia (pe ambele sensuri), Calea Dorobanți (sensul spre centru) între bd. Dacia și Piața Lahovari, str. George Enescu — între Piața Lahovari și bd. Magheru, bd. Magheru (sens spre periferie) între C. A. Rosetti și Piața Romană, bd. Magheru (sens spre centru) între Piața Romană și str. George Enescu.

Municipalitatea menționează că, în prezent, în Capitală există benzi de circulație destinate transportului public pe următoarele artere: bd. Mihail Kogălniceanu — bd. Regina Elisabeta; Splaiul Independenței, porțiunile dintre șos. Cotroceni și bd. Eroilor și din dreptul Centrului Istoric; bd. Unirii, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia; Calea Dorobanți, între bd. Dacia și șos. Ștefan cel Mare; bd. Dacia, între Calea Dorobanți și str. Icoanei; Calea Griviței, între Piața Mureș și str. Caraiman, pe sensul Gara de Nord; bd. Constantin Prezan, între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.