Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP, acuzat că generează 'tulburări de stradă ilegale'

pmp protest

PMP a organizat un miting anti-Ponta în Piaţa Victoriei din Bucureşti, fără a avea autorizaţie. Protestul s-a lăsat cu îmbrânceli între membrii PMP şi jandarmi. Modul de a acţiona al PMP este criticat de jurnalistul Ion Cristoiu, care până recent era un susţinător al fostului preşedinte Băsescu şi al Elenei Udrea.

"Partidul Mișcarea Populară, patronat de fostul președinte al României, Traian Băsescu, a organizat duminică în București, în Piața Victoriei, un miting ilegal din două puncte de vedere:

1. Nu a fost autorizat.

2. Participanții au provocat tulburări de stradă.

De regulă, partidele politice pun la cale astfel de proteste zise și spontane fără a se implica fățiș, ba chiar uneori chiar delimitîndu-se de ele, susținînd că-i vorba de simpli cetățeni revoltați.

Partidul lui Traian Băsescu ne propune o premieră postdecembristă:

Un partid politic, unul care zice că vrea să guverneze țara, organizează un miting ilegal, cu tulburări de stradă.

N-aș fi acordat atenție acestei întîmplări dacă:

1 Pe vremea mandatelor sale Traian Băsescu a denunțat așa zisele mișcări spontane, cum a fost, de exemplu, marșul ilegal al polițiștilor la Cotroceni.

2. Anunțul făcut de Victor Ponta că nu demisionează, avînd pentru acest gest sprijinul Coaliției majoritare, va duce, sunt sigur și la mișcări de stradă. Cine crede că PSD-un nu-și va scoate și el în stradă militanții în replică la ieșirile PNL și ale Structurilor, se înșală.

Pentru stabilitatea țării marea problemă e ca aceste acțiuni, ca și toate acțiunile din zilele următoare, să fie în limitele Constituției și al jocului politic.

Din nefericire, partidul lui Traian Băsescu a dat semnalul de cum se vor desfășura mișcările de stradă în zilele următoare: ilegale și provocatoare", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.