Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP este toxic pentru Turcescu, iar Turcescu este toxic pentru PMP

Robert Turcescu

În pofida dorinței sale exprimate, Robert Turcescu nu a participat la dezbaterile organizate de Antena 3 și B1 TV și era cât pe ce să nu participe nici la TVR. Este, sau cel puțin pare a fi, mai mult decât o coincidență.



Că oponenții săi nu vor să îl vadă în preajmă este una. Că și reușesc, deja este o altă poveste, care trebuie explicată separat. Să începem de la lucrurile simple. Mai toată lumea are un dinte contra lui Băsescu și, deci, contra PMP. PSD și vechiul PNL au construit o carieră luptând împotriva sa. Vechiul PDL a s-a simțit sedus și abandonat după scena cu perdeluța. Partizanii justiției sunt, și ei, furioși pe "trocul între Palate" zis și "pactul pe Justiție".

Asta creează un început de consens anti-Băsescu și anti-PMP. Apoi, consensul se întărește și prin luările de poziție mai radicale. În lipsă de voturi, Băsescu a căutat să atragă în jurul său un bazin naționalist strident și paranoic din care până și PSD sau PNL nu își trag voturi decât cu fereală.

Astfel, într-o formă "soft", PMP este partidul nefrecventabil al României. În această calitate, PMP este toxic pentru Turcescu deoarece creează o scuză și o acoperire celor ce nu doresc să stea de vorbă cu el.

Dar și Turcescu este toxic pentru PMP. Până acum, nimeni nu s-a grăbit să pună etichete peste PMP ca să nu îi dea ocazia să se victimizeze. Dar refuzul concertat de a sta de vorbă cu Turcescu este tot echivalentul unei etichete. Și, da, Turcescu se victimizează. Dar este mai comod să se victimizeze Turcescu decât Băsescu.

Astfel, PMP intră în aceste alegeri ca un partida cvasi-compromis și iese ca un partid compromis în mod "oficial".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.