Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP susţine moţiunea de cenzură a PNL, dar pune o condiţie: Cine trebuie să-i ia locul lui Tudose

psnews.ro
pnl pmp

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat marţi pentru News.ro că partidul pe care îl reprezintă va susţine moţiunea de cenzură anunţată de PNL, dar îi acuză pe liberali că fac un joc de imagine şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de reticenţa acestora în ceea ce priveşte dialogul cu Traian Băsescu.

”Dacă ni se vor solicita semnăturile pentru motiune, o vom susţine. Mi se pare însă doar un joc de imagine al PNL, atâta timp cât nu există o voinţă fermă în a da jos Guvernul PSD - şi aceasta se poate observa prin reticenţa în ceea ce priveşte dialogul cu preşedintele Băsescu şi PMP”, a declarat Eugen Tomac pentru News.ro.

Vezi şi: Victor Ponta intră la rupere după anunțul DNA: Anunță 'începutul sfârșitului' pentru Liviu Dragnea și 'Cartel'

Preşedintele executiv al PMP le reproşează celor de la PNL că vor să dărâme Guvernul fără a propune un nume de premier ca alternativă.

”Noi avem compartiment de partid serios de opoziţie. Acum câteva luni, când puteam crea o majoritate antiPSD am propus şi un candidat la funcţia de premier în persoana colegului Siegfried Muresan. Colegii din PNL nu au utilizat această oportunitate uriaşă pe care a avut-o opoziţia. Astăzi însă vin şi spun că avem nevoie de un alt Guvern. Cine este însă premierul pe care trebuie să-l susţinem? Vrem mai multă claritate şi coeziune, nu doar jocuri de imagine”, a mai spus Tomac.

Biroul Executiv al PNL a decis luni, în unanimitate, depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvenrului Tudose, demers în vederea căruia liberalii vor negocia cu toate partidele în afară de PSD şi vor organiza o serie de proteste în toate marile oraşe ale ţării.

”PNL a hotărât la reuniunea Biroului Executiv, împreună cu grupurile parlamentare, în unanimitate, depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului PSD-Dragnea-Tudose. Ordonanţa care a răvăşit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri şi angajaţilor, atât din sectorul privat, cât şi din sectorul public, alături de înrăutaţirea dramatică a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Vezi şi: Deputatul Bacalbaşa, despre noul dosar al lui Dragnea: 'În momentul în care lupți pentru adevăr, îți asumi tot soiul de necazuri' (VIDEO)

El a spus că vor fi înfiinţate trei grupuri de lucru: unul pentru negocierea susţinerii moţiunii cu celelalte partide, în afară de PSD, unul pentru dialog cu societatea civilă şi altul organizatoric ”care să vină în sprijinul demersului liberalilor şi pentru a crea o presiune asupra parlamentarilor pentru susţinerea acestei moţiuni de cenzură”.

Orban a spus că şi senatorii şi deputaţii liberali au misiunea de a doscuta ”om la om” cu toţi parlamentarii puterii, inclusiv cu social-democraţii, pentru a vota demiterea Guvernului Tudose.

Liderul PNL a mai explicat că discuţiile în vederea depunerii moţiunii vor începe de marţi, iar documentul urmează să fie depus în Parlament cel mai probabil până la finalul acvestei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.