Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: 'Gândul PSD-ALDE se îndreaptă spre SALVAREA celor cu PROPTELE politice'

PNL

"Apel pentru apărarea interesului public

Ne aflăm în fața unei cauze obligatoriu de apărat de către toți cei care cred în valorile care construiesc o societate europeană. Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din România.

Românii cinstiţi au un proiect de ţară. O Românie prosperă bazată pe lege. O ţară în care legea să fie aplicată nediscriminatoriu, în care să nu fie două categorii de cetăţeni – cei puţini şi influenţi (Dragnea, Tăriceanu etc.) care dau ordonanţe pentru ei înşişi şi cei mulţi care plătesc taxe şi respectă întotdeauna legea.

Invocând drama din închisori, dar pentru a cărei rezolvare nu a întreprins nimic, majoritatea PSD – ALDE persistă în obsesia de a sustrage anumite persoane de la respectarea legii, fie prin inițierea unei grațieri colective, fie prin ciopârțirea legilor penale.

Cele două ordonanțe nu sunt despre lipsa capacității administrative de a rezolva problema din închisori. Cinci cazărmi dacă ar fi transformate în facilități moderne de detenție, situația ar fi mult îmbunătățită. Dacă s-ar fi dorit lucrul acesta, s-ar fi făcut!

Gândul PSD-ALDE se îndreaptă spre salvarea celor cu proptele politice.

Prioritatea lor nu o reprezintă mama care a furat o găină pentru a-și crește copiii, nici despre bătrâna care a mutat un țăruș. Prioritatea lor o reprezintă cei care au de la zeci de milioane de euro în sus.

Partidul Naţional Liberal nu poate accepta distrugerea temeliei pe care se așază o ţară democratică şi prosperă. Considerăm ca toți actorii instituționali și neinstituționali, de la partide politice, organizații civice și profesionale, formatori de opinie din societatea civilă și până la mass-media ar trebui să acționăm în același sens.

Mizele politice, diferențele de optică asupra unui subiect sau altul ar trebui depășite, iar cei care susțin agenda pro-reformă și pro-stat de drept ar trebui să facă front comun. Șansa celor care susțin revenirea la practicile trecutului stă în fragmentarea celor care li se împotrivesc.

Citește și: Ungurii LAUDĂ succesul lui Dragnea: Ce au spus despre marea întâlnire cu Trump

Partidul Național Liberal va uzita de toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a apăra această cauză a interesului public, suntem deschiși la orice colaborare onestă în acest sens.

PNL solicită organizarea de concursuri transparente și corecte pentru posturile rămase neocupate în urma concursului.

PSD a început politizarea școlilor în forță! Ministerul Educației a instalat în funcții 5 din 6 directori sau directori adjuncți din pix.

În sistemul de educație nu se poate merge din eroare în eroare, din ilegalitate în ilegalitate. A existat un fals în acte publice, există abuzuri după abuzuri în județe. Ministerul e obligat să nu persiste în politizare și improvizație. Trebuie aleasă calea legală și transparentă.

Ministerul a numit 502 directori și directori adjuncți pe cele 666 de posturi neocupate prin concurs, chiar dacă toți nu au promovat sau nu s-au prezentat la concursul organizat în această toamnă.

Un candidat pentru o funcție de director care nu a promovat concursul, nu poate fi delegat pe acea funcție din simplul motiv că nu va avea legitimitate în fața corpului profesional sau pentru că nu are cunoștințele necesare pentru a gestiona problemele aferente postului.

Soluția corectă/legală era să se organizeze un nou concurs acolo unde nu au fost ocupate funcțiile de conducere din școli.

Asaltul PSD asupra învățământului trebuie sa înceteze. PSD a distrus școlile profesionale, a încurajat frauda academică și a adâncit decalajul dintre tinerii români și cei europeni, a micșorat șansele absolvenților la o viață decentă. Prin politizarea funcțiilor de conducere, PSD îi îngenunchează și pe ultimii profesori idealiști care mai credeau în valori precum: corectitudine, meritocrație sau competitivitate.", s-a arătat în comunicatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.