Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a contestat votul din Camera Deputaților și amenință cu plângeri penale

Liberalii au depus o contestație pe votul din Camera Deputaților pe Legea care crește salariile în Educație și Sănătate. În urma contestației, Biroul Permanent al Camerei Deputaților se va reuni, miercuri, pentru a lua o decizie.

Cei de la PNL au depus o filmare video și fotografii, în care se arată că la votul de ieri nu a existat cvorum.

În acest moment, toată lumea stă în așteptare pentru că președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, nu a semnat proiectul de lege adoptat ieri. Când va exista o semnătură a președintelui, liberalii vor depune plângere împotriva lui Florin Iordache prin care vor reclama frauda la vot.

De asemenea, PNL va contesta legea la Curtea Constituțională, imediat ce aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

Contestația depusă de PNL la Biroul Permanent al Camerei Deputaților:

C ă t r e,

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

În temeiul art. 67 din Constituția României și ale art.111 din Regulamentul Camerei Deputaților, Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal contestă legalitatea desfășurării ședinței plenului Camerei Deputaților din data de 7 noiembrie 2016. Astfel, în ciuda prevederilor constituționale și regulamentare care prevăd explicit că, atât ședințele consacrate dezbaterilor, cât și cele în care se desfășoară votul final trebuie să respecte condiția obligatorie a existenței cvorumului legal de ședință, adică ”în prezența majorității membrilor” Camerei Deputaților, lucrările Camerei Deputaților au fost deschise în mod ilegal, la fel cum s-a desfășurat și ședința de vot final.

Potrivit actualei structuri a Camerei Deputaților, cvorumul legal de ședință este de 177 de deputați, condiție care nu a fost întrunită nici la deschiderea ședinței de dezbateri (cităm din declarația Președintelui Camerei Deputaților, domnul Florin Iordache: ”din totalul celor 353 de deputați, și-au înregistrat prezența 152 de deputați”), nici la începutul ședinței de vot final, conform înregistrărilor video.

Pe cale de consecință, considerăm că actele normative dezbătute și votate în ședința din data de 07 noiembrie 2016, au fost în mod ilegal declarate adoptate, prin încălcarea dispozițiilor constituționale și regulamentare.

Față de cele expuse mai sus, vă rugăm să dispuneți:

1) nesemnarea proiectelor legislative adoptate în ședința de vot final, din 7 noiembrie 2016, pentru că nu s-a respectat cvorumul de ședință - 177 de deputați, față de 168 prezenți efectiv, argument probat de imagini video și foto anexate;

2) anunțarea imediată a faptului că actele normative nefiind adoptate cu respectarea prevederilor legale, nu  poate să înceapă să curgă termenul de contestare la Curtea Constituțională, fiind nevoie de o nouă procedură de vot;

3) reluarea dezbaterii și a votării actelor normative adoptate ilegal, într-o ședință ulterioară, care să îndeplinească întocmai toate prevederile constituționale și regulamentare.

Pentru întărirea argumentelor noastre, informăm membrii Biroului permanent că au posibilitatea să verifice veridicitatea informațiilor prezentate de noi analizând imaginile video captate de sistemul audio-video propriu al Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.