Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, acuzații grave: 'Ilegalități în cascadă la Ministerul pesedizat al Educației' / DOCUMENTE

Raluca Turcan nou

Președintele interimar PNL, Raluca Turcan, susține într-o postare pe Facebook că a avut când a spus că PSD a modificat un Ordin de Ministru „printr-o fițuică” fără nicio valoare juridică. Raluca Turcan susţine că vineri nu exista un ordin al ministrului Educaţiei cu privire la numirea în funcţii a directorilor de şcoli, ci doar o notă, şi că ulterior Pavel Năstase a antedatat actul, motiv pentru care cere autorităţilor statului să se autosesizeze.

Sorina Matei îl DESFIINȚEAZĂ pe Sebastian Ghiță: Motivul întâlnirii dintre fostul deputat și Coldea

„Am avut dreptate când am spus ca PSD a modificat un Ordin de Ministru printr-o fițuică fără nicio valoare juridică. Vineri, toate Inspectoratele Școlare au primit nota nr. 24187 din 6.01.2017 prin care aveau liber la numirea pe funcții a directorilor care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta, așteptând să vină PSD să-i numească în funcție pe criterii politice. Nu au primit și Ordinul de Ministru, din simplu motiv că el nu exista în data de 06.01.2017! Abia aseară, în 9.01.2017, au publicat în Monitorul Oficial nr. 20/09.1.2017 (Partea I) Ordinul de Ministru nr. 3.044 care preia informația din nota de vineri. 
Am atras atenția că au făcut o ilegalitate. Au știut că fac o ilegalitate. Acum au acoperit o ilegalitate cu o altă ilegalitate. 
PSD trebuie să răspundă de ce Ministerul Educației a transmis către toate inspectoratele nota nr. 24187 din 6.01.2017, în loc să trimită Ordinul de Ministru? 
Răspunsul este foarte simplu: vineri, 6 ianuarie 2017, nu a existat un Ordin de Ministru! La trei zile, după ce i-am avertizat de ilegalitate, au publicat un Ordin de Ministru antedatat! 
Așadar, ministrul PSD a antedatat un act doar pentru a-și ascunde sfidarea la adresa legii în vigoare. Autoritățile statului ar trebui să se autosesizeze, iar vinovații să răspundă penal.”, scrie Raluca Turcan, care atașează și două documente.

content-image

Sursa foto: Raluca Turcan / Facebook

Totodată, luni, Pavel Năstase a declarat că Ministerul Educației Naționale va organiza un nou concurs în luna august, astfel încât începând de la data de 1 septembrie toate posturile de director și director adjunct de unități de învățământ preuniversitar vacante să fie ocupate.

Nu e liniște în partidul lui Băsescu: UNPR-iștii apelează la Codul Penal

„Au rămas foarte multe posturi vacante. O parte dintre ele au fost ocupate, conform metodologiei aprobate anterior. Au rămas peste 600 de posturi de directori și directori adjuncți pe care nu dorea nimeni să le ocupe. Pentru a debloca situația, am dat această derogare (...). În urma videoconferinței de astăzi cu inspectorii generali, avem informații că lucrurile s-au rezolvat. Această ocupare a posturilor vacante este temporară. Pentru posturile vacante se va organiza un nou concurs, în luna august”, a precizat ministrul Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.