Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Am fi putut depune moțiune și pe 'animalul sacru' Dan Şova

sova

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă, la Galaţi, că la moţiunea de cenzură, înainte de a discuta despre aritmetica votului, este foarte importantă gestionarea temei şi aducerea ei în dezbatere publică.

Ea a precizat că PNL ar fi putut alege orice alt subiect pentru moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului, dar cel privind dreptul de vot este un lucru de principiu pentru liberali care trebuie rezolvat, adăugând că ea nu crede "aşa cum crede Victor Ponta că votul este o lozincă".

"Este un subiect foarte important pentru PNL, e un subiect care cred eu, înainte de a discuta despre aritmetica votului pe moţiunea de cenzură, e foarte important să gestionăm tema şi să o aducem în dezbatere publică de câte ori este necesar, pentru că eu nu cred aşa cum crede Victor Ponta că votul este o lozincă. Eu chiar cred că liberalii au obligaţia să menţină tema încălcării unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale românilor în atenţia publică", a spus Gorghiu.

Liderul liberal a susţinut că puteau fi şi alte subiecte care să facă obiectul moţiunii de cenzură, însă cel privind dreptul de vot este un aspect foarte important.

"Desigur erau foarte multe subiecte care ar fi putut face obiectul moţiunii de cenzură - de la ordonanţa bacşişului, la tema justiţiei, la 'animalul sacru' Şova, la absolut orice fel de temă, pentru că Guvernul Ponta pe bandă rulantă ne serveşte teme care sfidează opinia publică, sfidează opoziţia, încurcă mediul de afaceri. Am fi putut să alegem orice alt subiect, însă acest subiect care ţine de dreptul de vot pentru noi este un lucru de principiu, pe care vrem să îl rezolvăm", a explicat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a afirmat că în moţiunea de cenzură sunt mai multe teme înglobate, votul pentru diaspora fiind tema principală, dar că în moţiune se face referire şi la dreptul de vot al românilor din interiorul ţării.

În context, ea a menţionat că, în prezent, sunt două milioane de români fără administraţie publică din cauză că Executivul nu a organizat alegeri parţiale locale.

"Avem mai multe teme înglobate în această moţiune de cenzură. Partea de vot pentru diaspora este tema principală, dar discutăm şi despre dreptul de vot pentru românii din interiorul ţării, din interiorul graniţelor, pentru că peste două milioane de români sunt acum fără administraţie în judeţele lor, în municipiile lor. Nu vreau să vă dau exemplul Rădăuţiului care nu are nici primar, nici consiliu local, nici secretar al primăriei, nici nu pot fi plătiţi salariaţii pentru că nu are nici cine să le semneze salariile, nici plătite firmele care lucrează cu primăria, nu are nici cine să le semneze contractele, nu este manager al spitalului pentru că îi expiră omului mandatul şi nu are cine să semneze pentru prelungirea interimatului", a susţinut Gorghiu.

Copreşedintele PNL a arătat că şeful Executivului este obligat prin lege să organizeze alegeri locale, dar "sfidează" acest lucru.

"Vreau să vă vorbesc de o lege care îl obligă pe Victor Ponta să organizeze alegeri locale, o sfidează, dar faptul că sfidează legea şi Constituţia nu înseamnă finalul acestei discuţii. (...) Ultima hotărâre judecătorească spune că Ponta e obligat în 29 de municipii să organizeze alegeri parţiale. Nu există niciun răspuns, bineînţeles că eu îl întreb zilnic, public, de aceste teme, dar domnia sa practică politica struţului", a mai declarat Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.