Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, ATAC DUR la adresa PSD după avertismentul CE: 'Este o politică cinică pe care o promovează'

Cristian-Busoi-2

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, spune că PSD creează artificial un climat de hiper-optimism economic şi atrage atenţia că România ar putea ajunge într-o situaţie similară celei dinaintea crizei economice din 2008 - 2009. 

"Creşterea economică anunţată pe primul trimestru pare o comandă politică de la partid, care să justifice toate măsurile fără fundament economic cu care PSD-ul vrea să îi ameţească pe români. Guvernul creează artificial un climat de hiper-optimism, în care veniturile merg în sus şi taxele în jos şi laptele şi mierea izvorăsc din guvernarea PSD, iar oamenii pot cheltui şi împrumuta fără grijă. Este o stare de spirit greşită, pentru că renunţăm la prudenţă şi este o politică greşită pentru că nu facem nimic să punem ceva deoparte din creşterea de acum, prin investiţii şi printr-o politică de creare de locuri de muncă şi dezvoltare", afirmă Buşoi, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Ilie Năstase, mesaj pentru Simona Halep înainte de Roland Garros: 'Nu ai ce să faci'


El arată că pe Prognoza de primavară a Comisiei Europene, România are în acest an o creştere economică de doar 4,3%, mult sub creşterea de 5,2% pe care Guvernul a fundamentat bugetul pe anul 2017, iar deficitul bugetar depăşeşte limita de 3%. "BNR avertiza recent asupra lipsei investiţiilor şi a riscului supraîncălzirii economiei. Guvernul PSD nu face decât să amplifice o creştere economică nesustenabilă, bazată doar pe consum", spune liberalul. 

Buşoi menţionează că investiţiile sunt la minimum, iar împrumuturile pe primul trimestru sunt la aproape jumătate din cât a împrumutat România în plină criză economică. El susţine că Ministerul de Finanţe "aleargă disperat după bani şi caută să impoziteze ajutorul de înmormântare şi să plafoneze alocaţiile de creştere a copilului". 

"Este o politică riscantă şi cinică pe care PSD o promovează pentru a lua ochii populaţiei şi pentru a se prezenta frumos în faţa actualilor parteneri de coaliţie sau a unor viitori parteneri de coaliţie. PNL trebuie să atragă atenţia Guvernului şi să spună românilor că riscăm să avem o situaţie similară cu cea de dinaintea crizei economice din 2008 - 2009, când după o accelerare a consumului, am avut o prăbuşire economică de 8% din care nu mai ştiam cum să ieşim", conchide liderul PNL Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.