Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL București, la cota de avarie. Conducerea pune piciorul în prag. Cine revine la cârmă

Conducerea liberală nu a  treușit  să  identifice  nici un membru de partid   care să nu fie  contestat și să  fie capabil să preia  frâiele filialei PNL  București și să unească taberele existente la  nivelul  acestei organizații. Nici soluția găsirii unei soluții  de import  din zona societății civile nu s-a dovedit mai strălucită. Pentru a evita luptele  pentru putere  și demobilizarea la nivelul acestei organizații,  liderii PNL vor să pună pe masa viitorului BPN o soluție de rezervă, chiar dacă este   o expresie a incapacității de a  controla și  elimina  tensiunile de la nivelul  celei mai importante organizații.

PNl a fixat  data de 15 iulie pentru a veni cu o nouă garnitură de șefi la nivelul Bucureștiului și sectoarelor  după demisia în bloc a vechilor lideri care și-au  asumat astfel eșecul înregistrat la locale. De atunci însă și până în prezent, tensiunile surde  din cadrul acestor filiale  s-au acutizat. Vechii liberali  și foștii democrat-liberali continuă meciurile  proprii, iar  conflictul  ar putea degenera în adevărate  fracturi deschise  dacă   conducerea centrală nu va pune   piciorul în prag  și va  permite  această stare de lucruri.

În acest  moment,  cei doi lideri analizează o altă alternativă:  fie Vasile Blaga, fie Alina Gorghiu,  își va  asuma  cu titlu interimar, conducerea PNL București până după  alegerile  parlamentare pentru a pregăti și mobiliza  liberalii din capitală  pentru  viitorul  scrutin, susțin surse din cadrul conducerii acestui partid. Varianta unei conduceri în  tandem la nivelul acestei filiale nu este de dorit, deoarece  ar  da un semnal prost și ar  echivala cu recunoașterea publică a eșecului fuziunii în cazul Bucureștiului.

Cel mai probabil, Blaga  va  fi cel care va  prelua  această sarcină, datorită abilităților sale organizatorice și a   faptului că, în trecu, a mai condus filiala fostului PDL de București. În iunie 2008, Blaga  își dădea  totuși demisia  din fruntea PD București după pierderea cursei  pentru Primăria Generală în favoarea lui Sorin Oprescu, deși nimeni din partid nu i-o ceruse.

În altă lună iunie, dar patru ani mai târziu, Vasile Blaga, pe atunci preşedintele Senatului,  refuza să preia interimar conducerea PDL Bucureşti, după demisia Elenei Udrea, anunțând că nu are nici o intenție în acest sens.

Acum însă,   conducerea PNL  nu mai poate  da înapoi. Și mai ales Blaga. Mai sunt doar patru luni până la parlamentare, iar organizațiile de sectoare din București sunt  la pământ, măcinate de luptele dintre  diverse facțiuni.  Ilustrativ  este  exemplul de la nivelul PNL  Sector 2, acolo unde Anca  Boagiu, deși și-a dat simbolic demisia la  presiunea  conducerii centrale , continuă să facă jocurile în organizație și să  refuze orice sprijin pentru ca fostul candidat la primăria de sector, Dan Cristian Popescu, să devină viceprimar cu concursul consilierilor locali ai PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.