Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere DEMISIA ministrului Justiției. Cum vor liberalii să schimbe Codul Penal

inquamphotos.com / Octav Ganea
florin iordache

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că Guvernul trebuie să retragă cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea legilor din domeniul penal, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, să demisioneze.

"Guvernul trebuie să retragă, de îndată, cele 2 proiecte de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea legilor din domeniul penal şi să dea asigurări că actuala majoritate renunţă la astfel de demersuri de subminare a statului de drept. Actualul ministru al Justiţiei trebuie să demisioneze pentru încercarea sa de ciopârţire a legilor penale şi de graţiere a protejaţilor politici", susţine Turcan, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției stiripesurse.ro.

Vezi și: PNL vrea, dar PNL poate? Mizele celei mai rapide moțiuni de cenzură/ ANALIZĂ

Vezi și: Soarta PNL, negociată cu primari. Planul anti-Blaga. Tandemuri secrete vs. rolul lui Iohannis

Raluca Turcan subliniază că PNL îşi asumă să iniţieze în Parlament, doar acolo unde e cazul, punerea în acord a legilor din domeniul penal cu deciziile Curţii Constituţionale, având o consultare publică prealabilă cu organizaţiile magistraţilor şi societatea civilă. 

"Continuarea de către liderii PSD-ALDE a acestei atitudini iresponsabile nu va rezolva lucrurile ci va adânci revolta oamenilor care au transmis un mesaj cât se poate de clar: Legea este pentru a fi respectată, şi nu pentru a fi ocolită. O societate democratică se bazează pe respectarea legilor şi nu pe ocolirea lor ori pe scutirea unor privilegiaţi politic de răspunderea legală. PNL îşi păstrează punctul de vedere asumat, acela de a respinge orice iniţiativă legislativă ce promovează graţieri colective, care este întărit de argumentul conform căruia astfel de măsuri nu rezolvă problema din penitenciare", conchide liderul liberalilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.