Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Fondul de rezervă al Guvernului

ludovic orban

Liderul deputatilor liberali, Ludovic Orban, le-a solicitat colegilor din Parlament sa voteze proiectul de hotarâre privind înfiintarea unei comisii de ancheta care sa verifice modul în care au fost folositi banii publici din Fondul de rezerva al Guvernului în 2013 si 2014, sustinând ca, în cazul în care nu vor vota pentru, vor deveni complici la grave abuzuri.

'Va solicit sa votati înfiintarea acestei comisii de ancheta. Daca nu veti vota, veti deveni complici sau tainuitori privitor la grave abuzuri facute în alocarea banilor publici. În 2014, atât din Fondul de rezerva al Guvernului, cât si prin intermediul Ordonantei 28, banii nu au fost alocati pe baza unor criterii obiective respectându-se legea finantelor publice, nici macar respectând-se Ordonanta 28 si solicitarile formulate de consilii judetene. Au fost alocari discriminatorii, subiective, care nu au avut alt scop decât acela de a favoriza obtinerea de voturi în campania prezidentiala', a declarat Orban de la tribuna Camerei Deputatilor.

El le-a transmis colegilor ca au obligatia de a veghea la mentinerea Guvernului în cadrul constitutional.

'Gânditi-va ca indiferent unde suntem - la Putere sau la Opozitie - avem obligatia de a veghea la mentinerea Guvernului în cadrul constitutional sau legal. Avem obligatia de a asigura cheltuirea banului public în conformitatea cu legea. Daca închidem ochii astazi, unii sunt la Putere si altii la Opozitie si voteaza politic, nu vom face altceva decât sa ne facem partasi la risipa uriasa a banului public care s-a petrecut în ultimii 25 de ani si la grava coruptie care astazi se vede din ce în ce mai clar în urma anchetelor DNA', a punctat Orban.

Liderul grupului parlamentar PSD, Marian Neacsu, a subliniat ca social-democratii nu vor vota pentru înfiintarea comisiei de ancheta.

'Aceasta solicitare este eminamente a grupului parlamentar PNL iar singurul grup parlamentar care a transmis datele necesare privind componenta acestei comisii este tot PNL. Motiv pentru care opinez ca nu îndeplineste niciunul dintre elementele de procedura pentru a fi dezbatuta si luata în calcul. (...) Daca decideti sa mearga la votul final, noi vom vota împotriva', a sustinut Neacsu.

În replica, Ludovic Orban a sustinut ca nu constituie un temei regulamentar pentru a împiedica votarea acestui proiect de hotarâre faptul ca celelalte grupuri parlamentare nu si-au desemnat reprezentanti în comisie.
'În cazul în care se voteaza acest proiect de hotarâre, daca vor dori, îsi vor desemna reprezentanti în comisia în ancheta, daca nu vor dori, nu îsi vor desemna reprezentanti. Eu nu cred ca putem sa mai amânam la nesfârsit (...) votul la o problema atât de importanta. Domnule presedinte de sedinta, va solicit sa dezbateti proiectul de hotarâre si sa fie trimis la votul final', a cerut Orban.

În cadrul dezbaterilor, si deputatul neafiliat Remus Cernea a declarat ca sustine înfiintarea comisiei de ancheta a PNL.

Proiectul de hotarâre privind înfiintarea comisiei de ancheta pentru verificarea modului în care s-a utilizat Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului în anii 2013 si 2014, precum si a modului în care s-au finantat obiectivele de investitii în temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/2013 în anul 2014 va intra la sesiunea de vot final, care va avea loc în a doua parte a sedintei de plen de miercuri.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.