Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere reluarea votului în cazul lui Gabriel Oprea. Liviu Dragnea anunță că e de acord

pnl cotroceni gorghiu blaga

Partidul Naţional Liberal va solicita, luni, reluarea votului în Senat în cazul începerii urmăririi penale împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea.

UPDATE: Liviu Dragnea a anunțat în conferința de presă de după Comitetul Național Executiv al PSD de la Murighiol că că e de acord cu propunerea liberalilor.

"Solicităm președintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neagă evidența votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, să fie de acord cu această propunere. În caz contrar, este dovada faptului că Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-și menține imunitatea.

Citește și: Cel mai TRĂSNIT campionat mondial: Întrecere de CĂȚĂRAT PE STÂLPI / VIDEO

Liviu Dragnea ar trebui să evadeze din realitatea paralelă în care se află, în care PSD este un susținător al egalității în fața legii și a justiției, un promotor al luptei anticorupție, și să recunoască ceea ce o țară întreagă a văzut: senatorii PSD au votat secret pentru a-l proteja pe Gabriel Oprea de anchetă. În cazul unora, care n-au fost suficient de abili, mass-media a constatat în nominal cine sunt cei care s-au împotrivit, adică senatorii PSD-ALDE și acoliții.

Reiterăm faptul că toți senatorii PNL prezenți la vot și-au exprimat opțiunea deschis și favorabil continuării anchetei penale, conform angajamentului luat, și respingem orice alte intoxicări care afirmă contrariul. Acestea sunt fapte probate și nu încercări precum cele ale PSD de a fugi de responsabilitate.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Un tată își târăște fiica, de păr, printr-un magazin / VIDEO

În situația dată, îi propunem lui Liviu Dragnea să aplice în cazul lui Gabriel Oprea aceeași măsură pe care a avut-o atunci când a reluat votul asupra ”Legii defăimării”, anume să accepte reluarea votului.

Astfel, PSD va mai avea o șansă să demonstreze, ca și în cazul menționat, că a înțeles mesajul, din frică sau din alte considerente pe care le consideră de cuviință.

Citește și: În una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, peste 42% dintre bărbați sunt VIRGINI

Drept suport pentru această acțiune indicăm decizia Curții Constituționale nr. 223/2016, care în baza articolului 64 din Constituție permite reluarea votului prin decizia plenului camerei respective întrucât ” constituie o manifestare a principiului autonomiei regulamentare a celor două Camere ale Parlamentului”.

Totodată, considerăm că cel mai sănătos lucru pentru viitor este acela de a accepta propunerea PNL de eliminare a practicii votului secret în Parlament, care ”alterează principiul transparenţei şi posibilitatea de control din partea alegătorilor" (1991 - Comisia de redactare a Constituției, argumentație împotriva includerii în Constituție a procedurii votului secret).", se arată într-un comunicat transmis, joi, de PNL.

Citește și: Marion Cotillard, după ce a fost acuzată că are o aventură cu Brad Pitt: Sunt ÎNSĂRCINATĂ!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.