Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cheamă DNA la Guvern: Acuzaţii grave la adresa unui ministru

scandal

Finanţarea pentru drumurile rurale stârneşte un scandal imens în jurul ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Acesta este acuzat de măsluirea sesiunii de depunere a proiectelor. Conflictul s-a manifestat prima dată pe pagina de Facebook a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurare, unde s-au lansat acuzaţii de natură penală cu privire la procedura de acceptare a proiectelor.

Vezi şi: Dan Adamescu, 4 ani și 4 luni de închisoare

Ulterior, senatorul PNL Cristian Bodea a cerut intervenţia DNA în acest caz, cel vizat direct fiind ministrul Irimescu. "Ministrul Irimescu, armăsarul Agriculturii româneşti, galopând spre ieşirea din Guvern, după blatul de la deschiderea sesiunii de finanţare pentru drumurile rurale. După mintea "dansului", finanţarea nu se mai face pe baza punctaj, ci pe baza vitezei de net. Pe principiul amatoristic: "cel mai rapid în upload!". Dar cu golanii gen schimbat formularul cu o seară înainte, că să ştie numai "băieţii care trebuie". De câte alte tunuri guvernamentale gen "minimis" mai are nevoie Codruţa ‪‎Kovesi‬ că să se infingă în beregată hienelor ăstora? Sau Irimescu şi fofarlicii lui nu îi aduc audienţă? Dar deturnarea a 100 milioane de euro? Domnu' Cioloş, vreau capul lui Irimescu! ACUM! Fără scuze ieftine!", scrie Bodea pe Facebook.

Vezi şi: Lovitură pentru Tăriceanu: deputat ALDE, condamnat la un an de închisoare

Pe scurt, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurare a creat un sistem online de depunere a proiectelor, iar finanţările s-au acordat pe principiul primul venit, primul servit. Doar că formularul a fost schimbat cu o seară înainte de deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor, iar în două ore sesiunea s-a şi finalizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.